USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У медзакладах Луцька молилися перед іконою Агапита Печерського.ВІДЕО

9 Листопада 2013 13:39
Задля духовної підтримки хворих і лікарів у медичних закладах Луцька відбулися богослужіння перед іконою преподобного Агапита Печерського, лікаря безвідплатного, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Відправи відбулися з ініціативи віце-канцлера і старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного задля підтримки медиків і хворих, якої вони найбільше потребують в осінній період – час загострення недуг у багатьох людей.

Образ із вмонтованою частинкою мощей святого привезли з чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату. Першою святиню прийняла Волинська обласна клінічна лікарня 22 жовтня. Тут отць Олександр і капелан обласного центру відправили акафіст преподобному Агапиту з помазанням вірних освяченою оливою.

Протягом наступних днів священики перевозили і встановлювали ікону в інших медичних закладах, відправляючи акафісти або молебні. 23 жовтня – у Волинському пологовому будинку, 24 жовтня – на станції швидкої медичної допомоги та в обласній дитячій лікарні, 29 жовтня – в міській клінічній лікарні та поліклініці № 2, 30 жовтня – в міській поліклініці № 1, з 31 жовтня до 3 листопада – в обласних туб- і онкодиспансерах та Луцькому хосписі, 4 листопада – в поліклініці № 3 та госпіталі ветеранів, 5 листопада – в обласній лікарні (село Боголюби), 6 листопада – у психіатричній лікарні (село Липини).

Довідка. Преподобний Агапіт Печерський, лікар був киянином. Став ченцем Печерського монастиря за преподобного Антонія, життя й подвиги якого наслідував. Він отримав від Бога дар лікувати, зціляв хворих молитвою і зіллям, яке сам заготовляв. Агапіт лікував усіх, не беручи за це жодної винагороди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus