USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Німеччині хочуть відмовитися від АЕС

19 Березня 2011 10:49
Канцлер Німеччини Анґела Меркель оголосила про «поступову» відмову від атомної енергетики у відповідь на аварію на АЕС в Японії.
Пояснюючи теперішнє тимчасове закриття семи найстаріших реакторів у Німеччині, вона сказала, що японська аварія означає, що повернення до звичайних поглядів на справу ядерної енергетики неможливе, – повідомляє Кореспондент.
Меркель сказала у парламенті, що метою є «якнайшвидше досягнення епохи використання відновлюваних джерел енергії».
Вона закликала німців проявити солідарність з японським народом.
Вона сказала, що дві країни мають 150 років дипломатичних взаємин і закликала німців складати пожертви. «Це допомога між друзями», – сказала вона.
Наголосивши, що німецькі атомні електростанції зараз є одними з найбезпечніших у світі, вона додала: «якщо у Японії стається неможливе і стає абсолютно неймовірною реальністю, то становище змінюється».
За словами Меркель, упродовж наступних трьох місяців розглядатимуться пропозиції нової енергетичної політики. Вона додала, що перехід на відновлювану енергію вимагатиме підтримки більшості суспільства.
Анґелу Меркель гостро критикують представники опозиції, а також представники атомної індустрії за її раптову зміну позиції стосовно атомної енергетики.
Минулого року її уряд продовжив час роботи 17-ти німецьких АЕС на 12 років, але це рішення призупинене на 3 місяці у зв’язку з аварією в Японії.
Одразу потому було оголошено про тимчасову запинку 7 найстаріших реакторів.
Лідер опозиції Зіґмар Ґабріель звинуватив канцлера у заграванні з виборцями та у відмові від демократичних дебатів щодо майбутнього атомної енергетики в Німеччині.
«Ви лише формально залучили до цього рішення Бундестаґ, а Бундесрат (верхню палату) не залучали взагалі. Ви вже все вирішили з представниками атомної індустрії», – сказав він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus