USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Південній Кореї через японську радіацію закрили школи

7 Квітня 2011 10:04
Близько 130 дитячих садків і шкіл у районі столиці Південного Кореї Сеула закрилися в четвер 7 квітня через побоювання радіоактивних опадів, пов'язаних з катастрофою на японській АЕС «Фукусіма-1».
За твердженням представників місцевої системи освіти, йдеться про превентивні заходи. Кількість уроків і спортивних занять поза школою знижено на прохання батьків учнів, - повідомляє ТСН .
Неспокій у Південній Кореї почав зростати після того, як метеослужби оголосили про те, що вітер в країні зараз дме з боку Японії, через що в Південній Кореї може підвищитися радіоактивний фон.
Між тим, канцелярія прем'єр-міністра Південної Кореї поінформувала, що рівень радіації в дощовій воді вкрай низький і не небезпечний для здоров'я.
Тим часом радіоактивні хмари, що утворилися в результаті вибухів на «Фукусіма-1», дійшли до Китаю - наявність радіонукліда йоду-131, ізотопів цезію-134 та цезію 137 зафіксовано в повітряному просторі над вісімнадцятьма провінціями Китайської Республіки.
Пекін також опинився під радіоактивною «шапкою». За даними, поширеними Державним координаційним комітетом з реагування на ядерні аварії, вміст небезпечних радіоактивних елементів у повітрі над китайськими провінціями і столицею Китаю незначний і не загрожує здоров'ю населення.
Влада запевняє, що питну воду можна безпечно використовувати - перевірки показали, що вона не заражена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus