USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У подарунок до нового навчального року - закриття шкіл на Волині

30 Серпня 2013 18:29
Цьогоріч на Волині тимчасово призупинили навчання у трьох малокомплектних школах. На це погодилися батьки учнів, вчителі та місцева влада, інформує Слово Волині.
Дітей до сусідних сіл довозитимуть «Шкільними автобусами». Вчителів без роботи теж не лишили. Втім, зі слів голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, в області й досі лишаються «школи, де навчання одного учня коштує дорожче ніж в Оксфорді.
Як розповіла виданню заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева, навчання припинили згідно з рішенням органів місцевого самоврядування і за згодою громад. У цих початкових школах навчалося до п'яти учнів.
Троє діток, які навчалися у школі першого ступеня у селі Кричів Іваничівського району, з 1 вересня навчатимуть у ЗОШ І-ІІ ступеня в сусідньому селі Мовники. Також закрили школу першого ступеня у Любомльському районів. П'ятеро школярі із села Чмикос продовжать навчання у ЗОШ І-ІІ ступеня у сусідньому Радехові. Цьогоріч призупинила навчання і школа села Борщівка, що на Ковельщині. Там було двоє учнів, яких довозитимуть у село Великий Порськ. До нових шкіл дітлахам доведеться їхати не більше п'яти кілометрів.
Зі слів пані Загреви, вчителі, які працювали у малокомплектних школах, без роботи не залишилися. Вони навчатимуть діток у школах, куди перевели їхніх учнів.
«Роботу цих шкіл призупинена тимчасово. Якщо у селах побільшає школярів, вони знову ходитимуть до місцевої школи», - запевнила Загрева.
У повідомленні йдеться, що розглядали можливість відновити роботу школи у селі Гранатів Локачинського району, яку закрили ще у 2002-ому. Цьогоріч там було четверо першачків. Утім школа поки не працюватиме, бо двоє батьків одразу написали заяви на навчання у селі Шельвів, а ще двоє учнів із Гранатова будуть на індивідуальному навчанні.
Наразі, зі слів Валентини Загреви, на Волині продовжать роботу ще п'ять малокомплектних шкіл, адже громади не зголошуються їх закривати.
«У цих селах частина батьків шукає варіантів, щоб дітям було простіше, щоб вони не доїжджали до школи. Але ті, хто розуміють значення конкурентної освіти усвідомлюють, що для їхніх дітей потрібна школа не близько, а краща», - каже чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus