USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У продовження чорничної «епопеї»: ягоди збирають навіть діти

3 Липня 2013 10:25
Села на Поліссі влітку майже безлюдні. Мешканці вирушають у ліси по чорниці. На полювання за ягодами йдуть цілими родинами. За сезон сім’я заробляє по 5-6 тисяч гривень.

Марія Петрівна ягоди збирає неподалік дому. Напередодні жінка здала півцентнера чорниць. Їх приймають по 12 гривень за кіло. Сьогодні збирала не на продаж.

«От зараз вареничка зваримо, компоту, а часом теж гроші хочеться заробити», - мешканка села Лубни Марія Дудко.

На ягідні заробітки виходять не лише дорослі, а й малеча. 9-ти річний Володя каже – праця важка, але ж збирає гроші на свою мрію.

«Я збираю чорниці, тому що хочу купити мотоцикла. Я вже купив телефона, велосипеда», - мешканець села Лубни Володимир Шватко.

Збирати чорниці , кажуть, потрібно тільки руками. Селяни, за словами лісників, часто вдаються до залізних гребінок. Процес прискорюється, але коренева система рослини - руйнується.

Зауважимо, нещодавно «Волинські новини» інформували, що в області почались чорничні «жнива».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Молодці Показати IP 3 Липня 2013 18:34
Діти знають ціну грошам, і як наполегливою працею здобути бажане. Антиподи мажорчиків-молокососів що ниють мама-папа купи айфон5, бо чьо я як лох з четвертим ходити маю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus