USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У прокуратурі Луцька вирішили понад 1000 звернень громадян. ВІДЕО

19 Листопада 2013 15:00
Так, у прокуратуру міста звернулося 2 громадян з приводу відмови управління Пенсійного фонду в призначенні їм пенсії на пільгових умовах, право на яку вони мали, оскільки працювали на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, - повідомили у прес-службі прокуратури Луцька.

Під час перевірки встановили, що їм відмовлено в призначенні відповідної пенсії у зв’язку з тим, що вони не подали відповідні уточнюючі довідки про підтвердження наявного трудового стажу.

Однак, законом України «Про пенсійне забезпечення» передбачено, що єдиним документом, який підтверджує трудовий стаж особи, є трудова книжка.

Враховуючи це, а також те, що пенсіонери не могли самостійно звернутися до суду через свій фізичний та матеріальний стан, прокуратурою міста в інтересах цих осіб було пред’явлено адміністративні позови до управління Пенсійного фонду в Луцьку про визнання дій посадовців управління неправомірними та призначення громадянам пенсії на пільгових умовах з моменту виникнення права на ці пенсії. Рішенням Луцького міськрайонного суду позовні заяви задовольнили.

Упродовж 2013 року до прокуратури Луцька надійшло понад 2,5 тисячі звернень. Більше третини з них скерували за належністю для розгляду по суті компетентним органам.

Протягом цього року вирішили близько трьохсот звернень з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів, більш як 500 – з питань досудового розслідування та майже 100 – з питань представництва інтересів громадян в суді.

У зв’язку з порушенням вимог Закону України «Про звернення громадян» двох посадових осіб органів контролю притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гость Показати IP 19 Листопада 2013 15:19
Ось так нараховують пенсії неправильно, але добитися від працівників пенсійного фонду просто нічого неможливо. Потрібно звертатися у прокуратуру.У них пенсія одинакова з 40 роками стажу і заробітною платою рублями 600-700 і 200-300 більша,ніж у тих у кого заробіток був 600-700. Рахують, як хочуть самі.Для них закони неписані.
Для Гостя до Гость Показати IP 19 Листопада 2013 22:52
Для кого закони неписані для прокуратури чи для пенсійного? Пенсії в нас призначаються по законах, і хіба винні в пенсійному що такі закони приймають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus