USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селі на Волині протестують проти закриття школи

10 Травня 2011 14:04
У селі Грабове Старовижівського району на Волині влада хоче закрити школу.
Про це на постійній освітній комісії Волиньради повідомила депутат Валентина Блінова, – пише Волинська правда.
Депутат розповіла, що батьки учнів, мешканці села протестують проти «такої оптимізації шкільної освіти». За словами Блінової, під зверненням-протестом підписалося сто жителів територіальної громади.
Депутат нагадала, що раніше владці розглядали варіант облаштування у селі навчально-реабілітаційного центру, оскільки дитячий садок «ще є порожнім».
Прокоментувати ситуацію та запропонувати вирішення проблеми Блінова попросила у начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Михайла Поповича.
«Малочисельні школи – це проблема не тільки нашої області… Але тим не менше нам від того не легше», – зауважив він.
Чиновник сказав, що на вирішення цього питання треба шукати кошти самій районній владі. «Закриття чи відкриття шкіл – це функція органів місцевого самоврядування. Обласна державна адміністрація, обласне управління – ми не ставимо питання про закриття чи відкриття. Ми констатуємо сам факт», – сказав Попович.
Він додав, що протягом всіх років на Волині не закривалося більше чотирьох чи п’яти навчальних закладів. Тоді, коли на іншій території ця цифра сягала півтора-десятка закладів.
Чиновник резюмував: районна влада не може закривати школу без рішення сесії сільради і думки громади.
З цього приводу заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк зазначив: «Ми поправляємо і будемо поправляти кожного керівника виконавчої влади, який буде ставити питання саме таким чином – радикально. Сьогодні не може бути мови про закриття шкіл».
Курилюк завпевнив: школа закрита не буде. Він додав, що влада розглядає питання створення обласної комунальної установи. «Тому що там дійсно є інфраструктура, є спортзал, є дитячий садок», – сказав заступник губернатора.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus