USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі Осівці на Волині - повноцінне навчання у школі. ВІДЕО

10 Вересня 2013 08:01
Лише вчора, 9 вересня, розпочалося повноцінне навчання у школі села Осівці Камінь-Каширського району.
Про це повідомили журналісти програми «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK.
Місцеві батьки тиждень тому відмовилися відпускати дітей на навчання в аварійне приміщення. Тільки після повідомлень у ЗМІ, що Кабінет Міністрів розпорядився виділити кошти на зведення нової школи, поступилися. Але пообіцяли: якщо з березня будівництво не почнеться, знову вдадуться до протесту.
ЧИТАТИ ЩЕ: АЗАРОВ ДОРУЧИВ ВИДІЛИТИ КОШТИ НА ШКОЛУ В ОСІВЦЯХ ТА ПОКАРАТИ ВИННИХ
Цьогоріч у школі в Осівцях навчаються 190 учнів. Однак у перший навчальний тиждень майже півтори сотні школярів на уроки не пішли. Батьки не дозволяли дітям навіть підходити до аварійних приміщень, яким уже понад 80 років. На уроки упродовж тижня ходили лише діти вчителів і технічних працівників школи.
ЧИТАТИ ЩЕ : У ВОЛИНСЬКІЙ ШКОЛІ – БОЙКОТ НА 1 ВЕРЕСНЯ. ФОТО. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ
«Сьогодні в школі 36 дітей, учора було 15, позавчора 24. Та, здається, проблема, яку піднімали батьки, вирішується позитивно, дітей хочемо бачити за шкільними партами», – розповіла директор ЗОШ I-II ступеня села Осівці Любов Дем’яник.
Школа в Осівцях міститься у 5 приміщеннях: молодші навчаються у дитсадку, інші – в сільській раді. У частині кабінетів та їдальні перебувати небезпечно. Тож ще наприкінці минулого навчального року батьки написали офіційне звернення до Камінь-Каширської райдержадміністрації, і попередили: 1 вересня дітей до такої школи не пустять. Місцеві посадовці згадали про проблему лише після обіцяного бойкоту.
Так, ще майже 20 років тому в Осівцях заклали фундамент нової школи. Та зараз будівельний майданчик нагадує невеликий гай. Тож тепер батьки вимагають відновити будівництво.
У райдержадміністрації пообіцяли нову школу в Осівцях, але не раніше 2014 року.
«Цей об’єкт внесений до програми соціально-економічного розвитку. Проте наш губернатор Борис Клімчік, під час апаратної наради засвідчив, що будівництво буде розпочато в 2014 році», – прокоментував ситуацію голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Іван Вовк.
Також у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив виготовити проектну документацію й передбачити кошти для будівництва школи за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 10 Вересня 2013 10:39
А що там з курилюком???? чи пан губернатор "клав" на думку азарова щодо звільнення....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus