USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Азаров доручив виділити кошти на школу в Осівцях та покарати винних

5 Вересня 2013 16:16
Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив передбачити кошти на будівництво школи в селі Осівці на Волині. Про це повідомляє «Урядовий портал».

У повідомленні зазначається, що Микола Азаров доручив вжити невідкладних заходів для забезпечення належних умов навчання дітей у школі, учні навчалися у аварійних приміщеннях, що не є шкільним за призначенням. Зрозуміло, що ситуація викликала справедливі нарікання батьків.

Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів селі Осівці Камінь-Каширського району Волинської області розміщена у п’яти пристосованих приміщеннях. Зокрема, учні першого класу навчаються в приміщенні дошкільного навчального закладу, а учні 2-4 класів – в приміщенні сільської ради.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ВОЛИНСЬКІЙ ШКОЛІ - БОЙКОТ НА 1 ВЕРЕСНЯ. ФОТО. ДОКУМЕНТ

Прем’єр-міністр України Микола Азаров був обурений не тільки тим, що дітям не були створені необхідні умови для навчання, а й тим, що цю ситуацію приховували місцеві чиновники. Глава Уряду доручив Міністерству освіти і науки разом з обласною адміністрацією вжити термінових заходів з виправлення ситуації та зробити адміністративні висновки щодо тих, хто відповідає за незадовільну підготовку до навчального року.

Прем’єр-міністр також доручив Міністерству фінансів у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства передбачити кошти для будівництва школи у необхідному обсязі за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Також уряд виділить кошти на будівництво школи в селі Раковець на Івано-Франківщині. Так, батьки учнів Раковецької ЗОШ І-ІІ ступенів Богородчанської районної ради Івано-Франківської області вирішили не пускати дітей до непристосованих приміщень.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАВЧАННЯ НА МЕЖІ КРАХУ. ШКОЛИ КАЛІЧАТЬ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ. ВІДЕО

Водночас Микола Азаров наголосив, що першого вересня всі діти безумовно повинні були сісти за шкільні парти у належно підготовлених до навчання приміщеннях. Відповідальність за це несуть Міністерство освіти і науки, а також місцева влада. Уряд продовжить контролювати виконання цього завдання.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ВЧИТИМУТЬСЯ ВОЛИНСЬКІ ДІТИ? В ОСІВЦЯХ БУДЕ НОВА ШКОЛА, - КЛІМЧУК

На звернення батьків чи педагогів на місця готові виїхати відповідальні комісії, завдання яких: виявити і допомогти оперативно усунути недоліки підготовки навчальних закладів до навчального процесу.

Сьогодні в селі Раковець розпочато зведення фундаменту нової школи, в селі Осівці - виготовлено проектно-кошторисну документацію.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОКУРАТУРА ОБЛАСТІ ПЕРЕВІРИТЬ ШКОЛУ В ОСІВЦЯХ І «ВІДПОВІСТЬ» ВЛАДІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Педагог Показати IP 5 Вересня 2013 16:43
Азірову-респект!Шкода,що чиновників,яких утримують платники податків(Курилюка,Хомича)не звільнять. Регіони своїх не здають
456 Показати IP 5 Вересня 2013 18:32
до педагога!!! А як звільнять то вам зразу стане легше жити і зразу ж збудується школа в Осівцях...От як би ви на їх місці покерували?? Ставте завжди себе на їх місце.
325 до 456 Показати IP 5 Вересня 2013 22:16
Так сталоб лекще чи поїхали вони на місце чи заспокоїли мешканців чи запропонували альтернативу як завжди як пічкурі сиділи по норах!!!!
Філолог до 325 Показати IP 6 Вересня 2013 11:14
Легше стало б, якби кожен справою займався на своєму місці, а дехто ще б грамоти підучився
Лучанин до 456 Показати IP 5 Вересня 2013 22:40
Як покерували? Жоден з чиновників не показує реалний стан справ "на верха". Це факт. Всі щось ховають, дописують/переписують - бережуть свою с*** і на людей їм наплювати. Як мінімум, треба казати і показувати правду і добиватися вирішення ситуації, а не чекати пронесе/не пронесе. От і виходить що найвищі чиновники вважають що в людей все краще ніж в них. то ви ще хочете якихось грошей для освіти, медицини, будівництво доріг, шкіл, садочків? Ви перший гальмуєте життя всіх людей!
Луцьк Показати IP 5 Вересня 2013 19:03
Полішукам школу ?
тарас Показати IP 5 Вересня 2013 19:12
А в с.Оленине Камінь-Каширського р-ну діти взагалі навчаються в тимчасово арендованій сільській хаті, бо приміщення школи, побудованої ще за Польщі взагалі завалилося.Навіть ICTV показував про це сюжет. Але оскільки батьки учнів не вдалися до радикальних заходів, як в інших населених пунктах, то й проблеми ніби немає, а відповідно і коштів на будівництво нового шкільного приміщення. А Азаров,Табачник і наш Клімчук патякають про теплі санвузли і про те, як Партія Р гіонів дбає про освіту.
для 456 Показати IP 5 Вересня 2013 21:05
Просто " за державу обидно ". Ці чиновники не здатні приймати необхідні управлінські рішення. Школу давно можна було б збудувати. На умовах співфінансування звичайною Окреме питання-чи раціональніше дітей довозити до райцентру за 5км.чи витрачати шаленні кошти.Чи буде мені легше? Поставим питання ширше,-а чи буде легше народу,коли такі чиновники керують освітою. Не будь те адвокатом для нерадивих чиновників. За все потрібно відповідати і мати мужність визнавати свої прорахунки.
для 21.05 Показати IP 5 Вересня 2013 22:09
Давно можна було б збудувати...То чому не збудували Юлька з Ющом,які тільки про людей і думали?І при чому тут Курилюк з Хомичом?Якщо ж школа не підготовлена до 1 вересня-спитати з районних чиновників і директора школи!
Іван до для 21.05 Показати IP 5 Вересня 2013 22:19
для 22:09 так спихаючиодин на одного і до польської доби на волині дійдемо... курилюк з хомичем вже не пепрший день СИДЯТЬ на посадах пора б було одним місцем і підшевелитися... це ти сашко?
Ваня-дурачок до Іван Показати IP 6 Вересня 2013 07:37
Такі Івани тільки в неті й можуть шевелити... язиками...А щось конкретно зробити природою не дано.
я Показати IP 5 Вересня 2013 23:46
нехай борода менше бреше. А то все "пакращення" і Пакращення.Дякувати Богу полішуки пробудился,а головне не продалися знову за 200 грн.
мама школярки Показати IP 6 Вересня 2013 16:37
слухайте а не зажирно для пару учнів школу будувати поряд камінь-каширська школа і не заповнена дали автобус та хай їдуть а то бояться щоб місцеві сільські вчительохи без роботи не залишились тоже мені інтелігенція треба було зібрати з батьків по 20 гривень так яв в луцьку та й зробити ремонт а то все на державу надіються може тим поліщукам і освіта не треба аби по телевізору показали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus