USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У що перетворилися нові дитячі майданчики в Ковелі. ФОТО

11 Вересня 2013 10:36
Сидіння на гойдалках повністю відсутні, лавки – обдерті, елементи декору – потрощені, в пісочниці фактично немає піску, на площадці – брудно. Такими стали встановлені минулого року в Ковелі дитячі майданчики.
Гроші на ремонт саме дитячих ігрових майданчиків у бюджеті міста не передбачені, зазначили у відділі комунального господарства Ковеля, - інформує «Про Ковель».


У Ковелі торік протягом лише кількох місяців у дворах житлових багатоповерхівок з’явилося аж 54 дитячих ігрових та спортивних майданчиків, виготовлених із сертифікованих матеріалів, що відповідають державним стандартам та екологічним нормам.


А в кінці лютого цього року згідно розпорядження міського голови Олега Кіндера №69-р та відповідно до рішення міської ради зведені за кошти фонду ігрові площадки були передані на баланс РЖКП №1 та РЖКП №2. Відповідно комунальне підприємство №1 отримало майна на суму понад 227 тисяч гривень, а жек №2 – на майже в двічі більшу суму.

Разом із тим на плечі комунальників лягла й відповідальність за технічний стан майданчиків, їхнє утримання тощо. Перше, що зробили нові утримувачі ігрових об’єктів, – провели позапланове обстеження споруд і з’ясували, що певні частини конструкцій з метою запобігання виникнення нещасних випадків доведеться демонтувати, а окремі – уже відремонтувати. В інформації, яку планують заслухати у четвер на засіданні виконавчого комітету міської ради «Про стан утримання дитячих і спортивних майданчиків на прибудинкових територіях», йдеться, що зафіксовані в результаті перевірки пошкодження вже відремонтовані, а всі інші майданчики та ігрові елементи, певно, ті, що не потрапили до цього списку, відповідають умовам безпеки.

Однак у самісінькому центрі міста, в дворі п’ятиповерхового будинку, що по вулиці Незалежності, 75, дитячий ігровий майданчик знаходиться в край занедбаному стані. І фотознімки цьому є повним підтвердженням: сидіння на гойдалках повністю відсутні, лавки – обдерті, елементи декору – потрощені, в пісочниці фактично немає піску, на площадці - брудно. До речі, у довідці, яку планується подати членам виконкому, вищеназваної адреси, де б велися хоча б якійсь ремонтно-відновлювальні роботи, не зазначено. А дана територія знаходиться в підпорядкуванні РЖКП №1. І таких занедбаних, вкрай зіпсованих ігрових майданчиків, котрі дітворі прослужили лише близько року, в Ковелі є чимало.

У відділі комунального господарства зазначили, що грошей на ремонт саме дитячих ігрових майданчиків у бюджеті міста не передбачено.

Сумно дивитися, в якому стані нині перебуває більшість майданчиків, як швидко те, що було безкорисливо подаровано дітям, потрощили невідомі, певно, заради розваг. А окремі нещадно пошкодженні елементи ігрових майданчиків є небезпечними для здоров’я дітей. На жаль, в нашому суспільстві вже так повелося, що одні люди роблять щось корисне, а інші – це псують. Ситуація з дитячими ігровими площадками цьому є красномовним прикладом.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 11 Вересня 2013 10:43
Бидло не цінить. Все що приходить на халяву. Якби совки заплатили за цей майданчик,то б цінили і берегли.
Сама безкорисливість)) Показати IP 11 Вересня 2013 10:57
Усе зрозуміло. Івахів боїться, що на наступних виборах доведеться знову витрачатися на дитячі майданчики, які "торік упродовж лише кількох місяців несподівано з'явились" на окрузі, де він балотувався. І як це Гузь проморгав?..
Пересічний до Сама безкорисливість)) Показати IP 11 Вересня 2013 11:10
Та до чого тут "Івахів боїться, що на наступних виборах доведеться знову витрачатися на дитячі майданчики..." Просто дійсно соромно за тих ковельчан, які так по вандальські понищили ці майданчики. От чим вони їм заважали? В мене завжди виникає таке питання коли бачу подібне. Хоча чого ми дивуємося - колись Чернецький наставив дитячих майданчиків у Луцьку і теж майже всі знищили. Потрібно, напевно, передавати не на баланс ЖКП, яким це завжди зайвий гемор, а тим будинкам на території яких встановлені майданчики. Тоді мешканці будинків оберуть на зборах відповідального, хто займатиметься утриманням майданчиків, і з нього питати за все, що станеться. Тоді, можливо, буде лад. Хоча, це все лише мрії.
dj Показати IP 11 Вересня 2013 16:32
Дикуни!!! Це ж зробили, напевно, підлітки. Які батьки - такі й діти! Нехай їм буде соромно. В них теж колись будуть нащадки, яким залишаться тільки зламки...
Жінки Ковеля Показати IP 13 Вересня 2013 00:36
Стільки, скільки зробив для Ковеля Івахів ПІСЛЯ виборів не зробив за 20 років незалежності України жоден нардеп. Не смійте ображати людину, якою ми пишаємося і щиро вдячні!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus