USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У школах Волині ігнорують християнську етику?

18 Квітня 2011 15:50
Духовенство області стверджує, що у школах Волині не хочуть викладати уроків християнської етики.

Про це 18 квітня під час засідання Волинської Ради Церков говорив митрополит Луцький та Волинський Ніфонт.

За його словами, протягом останніх років у волинських школах нехтується викладання курсів християнської етики та моралі. Натомість ці навчальні дисципліни на власний розсуд керівництва шкіл замінюються такими спеціалізованими предметами як журналістика та логіка.

Крім того, митрополит Ніфонт переконаний, що у школах ігноруються самі вчителі християнської етики.

«Попри вболівання за формування життєвих цінностей підростаючого покоління, не враховується їхня робота під час проведення атестацій та виховних годин. Тоді виникає логічне запитання, чому наші директори на словах говорять гарно, а насправді роблять навпаки?», - сказав Ніфонт.

Окрім того, Волинська Рада Церков підготувала звернення до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з проханням створити при обласному управлінні освіти та науки спеціальну робочу групу, яка б сприяла реалізації духовний потреб учнів.

Ця спільна робоча група вивчатиме проблеми запровадження й викладання «Основ християнської етики», здійснюватиме аналіз програмного матеріалу різних предметів у контексті християнського світогляду, сприятиме реалізації духовних потреб учня.

«У таких шкільних предметах, як українська та зарубіжна література, біологія, основи безпеки життєдіяльності, не завжди коректно дібраний матеріал, а окремі твори взагалі суперечать християнським принципам, дезорієнтують учня, шкодять формуванню духовного складника його світогляду», - йдеться у зверненні.

Голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук пообіцяв, що звернення найвищих духовних чинів області «візьме для себе як завдання».

«Я візьму це на контроль. А контролювати я вмію. Ми вивчимо це питання. І можливо, літом організуємо якісь курси для підготовки викладачів з цього предмету і дамо дітям шанс знати про це, звичайно, за бажанням їхніх батьків», - пообіцяв Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
666 Показати IP 18 Квітня 2011 16:09
Зовсім попи обнагліли.
Exaboto Показати IP 18 Квітня 2011 16:18
Мракобісні небриті морди! Лапи геть від дітей.
Ko3bMa Показати IP 18 Квітня 2011 18:16
нафіг вона не потрібна - ні в школах, ні у ВУЗах!
Суворов один Показати IP 18 Квітня 2011 19:03
Облекитесь во всеоружие Божие, чтобы вам можно было противостоять против козней дьявольских, потому что наша брань не против крови и плоти, но против начальств, против властей, против мироправителей тьмы века сего, против духов злобы поднебесных. Для сего примите всеоружие Божие, дабы вы могли противостать в день злый и, всё преодолев, устоять. Итак станьте, препоясав чресла свои истиною и облекшись в броню праведности, и обув ноги в готовность благовествовать мир; а паче всего возьмите щит веры, которым возможете угасить все раскалённые стрелы лукавого; и шлем спасения возьмите, и меч духовный, который есть Слово Божие. (Ефес.6,11-17) Светлая Пасха приближается...бесы веруют и трепещут.
Мусульманин Показати IP 18 Квітня 2011 20:58
Я живу в світському суспільстві вільних та рівних в правах людей, де школа відділена від церкви. А тому просто радію тому, що в школах Волині ігнорують християнську етику. Я і багато інших людей її тупо не поділяємо, а тому є протии релігійного насилля та примусу.
Дайош! Показати IP 19 Квітня 2011 08:37
Основи іудейської етики! А ще краще буддистської!
анонімус Показати IP 19 Квітня 2011 10:13
дайош іслам в школах!
гість Показати IP 19 Квітня 2011 12:46
Яке право має представник церкви (від якої відділена школа і яка сама відділена від держави - за Конституцією України)визначати корректність підбору матеріалу з зовсім різних предметів? Він спеціаліст з них усіх? Хай краще переймається моральними нормами своїх служителів, а то там дійсно батюшка один з десяти. І чого це церква привласнює собі права на реалізацію духовних потреб? На теперішній час церква реалізує не духовні потреби віруючих, а матеріальні своїх високопосадовців.
дрюкан Показати IP 19 Квітня 2011 13:10
куди ж у Волинських школах без Московського Патріархату? москалі скрізь хочуть носа пхати!!!
su Показати IP 19 Квітня 2011 17:07
На жаль на уроках літератури моїх дітей учать увляти чортів і всіляких домовиків. Разом з тим, щей домовлятись з ними. Я за ХРИСТИЯНСЬКУ етику
Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 18:58
Де побачити в Луцьку приклади цієї етики в дії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus