USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Свято-Хрестовоздвиженському храмі Луцька – престольне свято. ФОТО

27 Вересня 2013 16:12
Свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього Православна Церква відзначає 27 вересня. Цей день є престольним празником Свято-Хрестовоздвиженського храму Луцька. Урочисту Божественну Літургію в день свята очолив довголітній служитель Церкви протоієрей Валентин Негода. Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Миколай Бондарук та священнослужителі Луцької міської округи. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Під час Причастя священнослужителів зі словом проповіді до присутніх звернувся голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Він наголосив, що в день свята Воздвиження Чесного Хреста Господнього Церква згадує події IV століття, коли свята рівноапостольна цариця Єлена, мати святого рівноапостольного царя Костянтина Великого, віднайшла в Єрусалимі Хрест, на якому було розіп’ято Христа-Спасителя, ця святиня була урочисто прославлена.

Батюшка також підкреслив, що на Цьому Хресті Господь приніс Себе в Жертву за спасіння Світу, а ми, християни, повинні жити так, щоб не нагадувати тих іудеїв, які при Вході Спасителя в Єрусалим славили Його, а потім воліли розіп’яти.

«Ось так і ми часом тут у храмі виголошуємо «Осанна!», а вийшовши з храму мимоволі кажемо «Розіпни!», допускаючи в наше життя гнів, осудження, брехню та інші гріхи. А так не повинно бути», - підкреслив отець Валентин.

Після Літургії відбувся і Хресний хід, під час якого було прочитане Євангеліє, та окроплено мирян святою водою.

«Сьогоднішнє свято – це свято торжества добра над злом. Щиро вітаю вас і отця-настоятеля з празником», - зауважив після Хресного ходу протоієрей Валентин Негода.

У свою чергу настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Миколай Бондарук подякував священикам Луцької міської округа та усім присутнім за те, що молитовно розділили із кліриками та прихожанами храму радість престольного свята.

А благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук переказав благословення і вітання від правлячого архієрея митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Зі словами вітань до отця настоятеля і присутніх звернувся і голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
А учасники існуючого при Свято-Хрестовоздвиженському храмі Православного молодіжного місіонерського клубу виступили перед присутніми зі своєрідною «презентацією» своєї діяльності, яка полягає у проповіді спасіння через віру у Христа в лоні Його Святої Церкви. Зокрема, торкаючись теми свята Воздвиження Хреста Господнього, вони наголосила на тій Жертві, яку приніс Христос на Голгофі.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus