USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У церкві кажуть, що купальський вогонь калічить душі

30 Червня 2011 13:56
Язичницькі традиції, які сьогодні повертають до практики, «калічать душі» та спотворюють християнські традиції українців – вважає владика Волинської єпархії УПЦ МП митрополит Ніфонт.

Про це владика Нифонт говорив 30 червня на прес-конференції.

Він розповів, що йому доводиться читати у газетах замітки, автори яких радять не хрестити дітей-близнюків разом, або ж плювати на те місце, де дитина була хрещена.
За словами Ніфонта такі поради не мають нічого спільного з християнськими традиціями.

«Ми не язичники і не ідеопоклонники, а православні українці. Вже більше як тисячоліття православ’я в Україні є. І те, що колись церква відбирала, боролася з язичницькими всякими ритулаами, так воно є. Наприклад, літо зараз, скоро буде Івана Купала, ніхто не прив’язував момент народженням Іоана Хрестителя до язичницького свята Купала. Це вже так в народі називається – Івана Купала», - зазначив Ніфонт.

«Це є язичницький обряд, коли кладуть огнища, стрибають через ці огнища, палять колесо, пускають його згори до низу, воно палає, вогнем горить. Дівчата колись вінки плели, клали на річку. Це також є язичество, правда воно вживається людьми», - зазначає владика.

«З цього всього не треба робити ритуал релігійний. Тому що в нас є церква, добрі, хороші напрацюванні обряди, таїнства церковні і цього треба дотримуватися. А те, що язичницьке сьогодні вертають до нас і його ставлять у ранг виконання для людей деяких – то нам треба за цим пильнувати, аби не калічити тих душ, які шукають Бога», - говорить Ніфонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 30 Червня 2011 15:13
Ідол - В релігіях - об'єкт культу, предмет, який начебто містить у собі божество, зображує його або є ним. Зберігся у всіх релігіях (у праволав'ї - ікони, в католицизмі - статуї). Ніфонт не розуміє що як би їхня секта не старалась - не зможе вона всі язичницькі свята чи обряди перевести в християнські. Язичництво - вірування наших предків.
анонімус Показати IP 30 Червня 2011 18:20
ага, конкуренція давить!
небайдужа Показати IP 30 Червня 2011 22:04
життя - це боротьба ЖАБИ Й ХОМЯКА))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus