USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинському краєзнавчому музеї виставили малюнки юних краян

3 Вересня 2013 10:26
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Всеукраїнським журналом «Лісовий вісник» та Українським фондом культури провели конкурси дитячих малюнків та творів на тему «Лесина лісова пісня» та «Людина і ліс».
У конкурсах взяли участь сотні учнів з усієї Волині.
1 вересня на шкільних лінійках кращим із кращих вручили грамоти та цінні подарунки.

«У молоді треба формувати любов до природи рідного краю, вчити шанувати лісівничі та літературні традиції, підвищувати рівень усвідомлення школярами ролі та значення лісу в житті людини. Такі конкурси саме для цього й проводяться», - зауважив начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник.

«Завдяки таким заходам самовиражається обдарована та талановита молодь. Діти ще раз задумуються про природу, ще раз осмислюють роль людини у суспільстві, вчаться викладати думки на папері, мислити образами. Цього року було досить багато достойних творів, особливо хочу відмітити Любомльський та Любешівський край. Найбільше талановитої молоді виявилося саме там», - каже головний редактор журналу «Лісовий вісник» Оксана Чурило.

І місце у конкурсі на кращий твір на тему: «Лесина лісова пісня» розділили Вікторія Шишута – учениця 11 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів села Головне Любомльського району та Галина Марчук – учениця 11 класу НВК села Гуща Любомльського району.
ІІ місце дісталося Ірині Гупалик – учениці 9 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів села Пнівне Камінь-Каширського району.
ІІІ місцеІрині Горщар – учениці 9 класу НВК селища Любешів.

У конкурсі на кращий малюнок на тему: «Лесина лісова пісня»
І місце виборола Ольга Гой – учениця 8 класу ЗОШ №5 м. Луцька.
ІІ місцеАліна Лащ – учениця 9 класу НВК села Залісся Любешівського району.
ІІІ місце Наталія Сидорук – учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Маневичі.

І місце у конкурсі на кращий твір на тему: «Людина та ліс» розділили учениця 7 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Торчин Луцького району Вікторія Бруд та учениця 8 класу ЗОШ І-ІІ ступенів села Ясне Любомльського району Ольга Кузьмич.
ІІ місце посіла учениця 8 класу ЗОШ І-ІІІ ст. села Лаврів Луцького району Марина Науменко.
ІІІ місце розділили учень 6 класу ЗОШ І-ІІ ступерів села Березна Воля Любешівського району Костянтин Токар та учениця 8 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів села Головне Любомльського району Олена Лещук.

У конкурсі на кращий малюнок на тему: «Людина та ліс» І місце зайняли учениця 2 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів села Деревок, Любешівського району Вероніка Зімич та учень 3 класу Ківерцівської експериментальної школи, м. Ківерці Володимир Майструк.
ІІ місце журі присудило аж трьом учасникам – учениці 4 класу ЗОШ І-ІІ ступенів села Березна Воля Любешівського району Софії Кондаревич, учениці 2 класу Любомльського будинку школяра, зразкової студії образотворчого мистецтва «Етюд», м. Любомль Діані Сухій. Заохочувальну премію отримала учениця 2 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені І. Я. Франка, м. Горохів Соломія Конопацька.

ІІІ місце дісталося учениці 1 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Полапи, Любомльського району Нелі Мучак та учениці 3 класу Римачівського НВК, Любомльського району Метельковій Валерії.

Як і обіцяли організатори конкурсу, кращі твори будуть публікуватися у «Лісовому віснику», а малюнки юних художників виставлятимуться у Волинському краєзнавчому музеї.

Відкриття виставки відбулося у День знань – 1 вересня. На виставці представлені кращі роботи юних художників області.

«Ми маємо пам’ятати, про те, що історія суспільства складається із історії свого рідного краю, його природи, людей. Дитячі малюнки змушують замислитися. Вони насичені любов’ю до природи, розумінням того, що її треба берегти. А історію свого краю – знати», - підкреслив директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus