USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Україна матиме гарний врожай, – синоптики

5 Квітня 2011 17:50
У 2011 році в Україні врожай буде кращим, ніж минулого року.

Такий прогноз озвучив в ході прес-конференції начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, пише «СіД».

«Можна розраховувати на кращий урожай, ніж був минулого року», - зазначив Кульбіда.

За його словами, на сьогодні ситуація з посівами і погодою в Україні цілком задовільна.

«Можна сподіватися на гарні перспективи врожаю: і озимих, і ярових культур», - додав Кульбіда.

Разом з тим начальник Укргідрометцентру відзначив, що озимі перезимували задовільно, однак слід пам´ятати про критичні періоди, коли наливається зерно. На його думку, врожай озимих буде мінімум на рівні 2009 року.

«Поки що все йде добре, запаси продуктивної вологи в більшості регіонів задовільні», - підкреслив Кульбіда, однак «у північній частині ґрунт перезволожений, а в Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях вологість дещо знижена».

«За погодними умовами в квітні ми очікуємо поповнення ґрунтової вологості, це створить умови для подальшого нормального розвитку озимих», - повідомив Кульбіда. За його інформацією, кількість опадів у всіх областях буде більше норми на 20-40%. У травні опади очікуються в межах норми.

Як відомо, протягом останніх років в Україні спостерігаються посухи. У зв´язку з цим «чим швидше зміцняться і укорінятимуться ярові культури, чим раніше їх посіють, тим більше у них буде шансів», зазначає експерт.

У свою чергу президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса відзначив, що цього року в Україні можна очікувати врожай на рівні 42-43 млн. тонн.

Відзначимо, в Україні господарствами всіх категорій у 2010 році отримано 39,2 млн. тонн зерна у вазі після доробки, з них зерна продовольчих культур - 17,7 млн. тонн (45%), фуражних зернових - 21,5 млн. тонн (55%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus