USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна миролюбніша за Росію, – рейтинг

25 Травня 2011 10:29
Україна знаходиться на 69-му місці з 153 у рейтингу мирного і спокійного життя громадян, Росія – на 147-му, Білорусь – 112-му, Грузія – на 134-й позиції.
Ретинг склала австралійська аналітична організація Institute for Economics and Peace. Про це повідомляє ТСН.
Минулого року Україна займала 97-му позицію у цьому рейтингу.
Лідером рейтингу найбільш миролюбних країн є Ісландія. Останні два роки список очолювала Нова Зеландія, а в останній редакції їй відведено друге місце.
Сполучені Штати Америки займають 82-е місце, Китай – 80-те.
Рейтинг складається спільно з фахівцями журналу The Economist і публікується щорічно з 2007 року. Черговий рейтинг оприлюднений напередодні саміту країн G8.
У 2011 році експерти оцінювали 153 країни за 23 показниками. Основним критерієм є «відсутність насильства». Причому враховувалися як рівень насильства всередині країни, так і зовнішня агресія.
Бралися до уваги також прийняті військові витрати і чисельність збройних сил, рівень оргзлочинності, кількість правоохоронців у перерахунку на кількість жителів країни, відсоток ув'язнених, кількість загиблих у країні іноземців, рівень освіти громадян, рівень корупції та відданості демократичним принципам у політиці.
Найспокійнішою і найбільш мирною країною була визнана Ісландія, за нею йдуть Нова Зеландія, Японія, Данія та Чехія.
Росія зайняла в рейтингу одну з останніх рядків, опинившись на 147-й позиції. Гірше справи йдуть тільки в Конго, Північній Кореї, Афганістані, Судані, Іраку і замикає список Сомалі.
Зазначимо, кількість країн, що входять у рейтинг, з роками збільшилася. Так, у найпершому «списку миролюбності» була всього 121 країна.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus