USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна святкує проголошення суверенітету

16 Липня 2013 10:33
В Україні - День ухвалення Декларації про суверенітет України. Декларація про державний суверенітет Украї́ни була прийнята Верховною Радою Української PCP 16 липня 1990 року, - йдеться на ICTV.

«Верховна Рада Української РСР, висловлюючи волю народу України, прагнучи створити демократичне суспільство, виходячи з потреб всебічного забезпечення прав і свобод людини, шануючи національні права всіх народів, дбаючи про повноцінний політичний, економічний, соціальний і духовний розвиток народу України, визнаючи необхідність побудови правової держави, маючи на меті утвердити суверенітет і самоврядування народу України, проголошує державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах», - йдеться в декларації.

День прийняття Декларації був оголошений святковим і вихідним на території України, однак у переліку офіційних вихідних, затверджених Кабміном на 2013-й рік, цей день вихідним не зазначений.

А за рік – 24 серпня 1991 року – Україна оголосила про незалежність від СРСР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Paulo Показати IP 16 Липня 2013 11:02
А ще сьогодні день БУХГАЛТЕРА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus