USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Українських водіїв змусять складати іспити

18 Вересня 2013 14:00
Вимогу Європейського Союзу щодо підвищення кваліфікації професійних водіїв внесли у проект нового закону Про автомобільний транспорт.

Про це повідомив начальник управління внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Володимир Балін під час наради під головуванням першого заступника голови Волинської облдержадміністрації з перевізниками області, що відбулася 18 вересня.

З його слів, наразі завершується третє коло узгодження цього документу зацікавленими міністерствами.

«Основне питання цього законопроекту – імплементація європейських підходів до регулювання ринку автотранспортних послуг. Так, відповідно до проекту Угоди про асоціацію України з ЄС, держава повинна імплементувати умови регламенту, який стосується добропорядності, фінансової спроможності та професійної компетентності операторів ринку пасажирських перевезень. Для того, щоб отримати ліцензію, перевізник повинен довести, що він фінансово спроможний, пройти курси навчання та скласти іспити. Багато питань в законопроекті присвячується підвищенню кваліфікації водіїв. У Європі професійні водії здають іспити, це вимоги Євросоюзу до України», – зазначив Володимир Балін.

Як повідомив перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко, нині на території Волині нараховується 1837 суб’єктів господарської діяльності, які отримали ліцензію та надають послуги пасажирських та вантажних перевезень. У своєму розпорядженні вони мають 4930 транспортних засобів, на які видані ліцензійні картки.

«Сьогодні вулиці міст перенасичені транспортними засобами, рівень професійної кваліфікації водіїв, які щоденно здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування бажає бути кращим. Окрім цього багато перевізників не мають досвіду організації роботи підприємств,які сьогодні працюють на ринку пасажирських перевезень», - зазначив Олександр Башкаленко. Він висловив сподівання, що зміни до чинного законодавства допоможуть вирішити ці проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гість Показати IP 18 Вересня 2013 16:43
"...Сьогодні вулиці міст перенасичені транспортними засобами...",але ж не пасажирським. Маршрутки забиті як в дизелях, нос до носу.
cc Показати IP 18 Вересня 2013 23:25
Очередной вариант развести на деньги лохов-водителей через их работодателей,прикрываясь требованиями ЕС в который мы ещё не вступили! Ну когда уже нас начнут принимать за людей,а не скотину? УРОДЫ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus