USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

З польського кордону евакуйовано 20 українських водіїв

1 Грудня 2023 16:15
На сьогодні евакуювалися близько 20 українських водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через страйк польських перевізників.

Про це УНН повідомив координатор новоствореного штабу з надання допомоги українським водіям на території Польщі Віктор Козак.

Він зазначив, що наразі розробляється механізм повернення водіїв назад.

«Евакуація відбувається дуже просто, він (водій – ред.) сідає на будь-який автобус чи автомобіль, переїжджає сюди. Зараз вирішується, як повернутися назад. З прикордонною службою ведуться перемовини щодо механізму повернення водія, без системи «Шлях» або через систему «Шлях», – розповів Козак.

Читати ще: Водіям у пункті пропуску «Дорогуськ–Ягодин» доставили продукти й ліки

Раніше пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляла, що про бажання евакуюватися заявили 25 водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через страйк польських перевізників.

24 листопада було розпочато збір даних для евакуації українських водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через блокаду польських перевізників. Перед цим на українсько-польському кордоні померло два водії.

Читати ще: Українські перевізники заблокували трасу для поляків у відповідь на блокування кордону

Нагадаємо, наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року.

Згодом стало відомо, що до блокади українського кордону, яку організували польські перевізники з вимогою «справедливої конкуренції», може бути причетна Росія. Вплив Москви також може мати місце у аналогічних діях в Словаччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 2 Грудня 2023 02:38
мо" причетна рф, а мо" й ні.. навіщо сусідам ялова спецслужба ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus