USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Український файлообмінник EX.UA припиняє роботу

16 Листопада 2016 18:46
Відомий український ресурс-файлообмінник EX.UA припиняє роботу. При цьому власники ресурсу наголошують, що він працював в правовому полі.

Про це йдеться в офіційній заяві сайту.

Як наголошують в компанії, за останній рік вони отримали чимало погроз.

«За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (у т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Дані дії піддають небезпеці особисту інформацію та особисті файли, які зберігаються на ресурсі. EX.UA працював у правовому полі. Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, що склалася на сьогодні», - сказано в заяві.
Згідно з повідомленням, власники сайту вважають, що останні законодавчі ініціативи в сфері «нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який знаходиться на підписанні у президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами».

«EX.UA завжди ідентифікував себе як національне файлове сховище і відкидав будь-які пропозиції пов'язані зі зміною доменної зони і території мовлення. Назва EX.to/co/ru для EX.іа неприйнятно. EX.UA ніколи не зійде з позицій поваги до законів України, і тому ресурс прийняв рішення просто припинити свою роботу. Ми просимо усіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016. Також повідомляємо користувачів mail.ex.ua, що цей сервіс найближчим часом переїде на новий домен», - сказано у звернення до користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Припиняє Показати IP 16 Листопада 2016 19:23
ну і фіг з ним, торенти наше всьо!
а це ще не все Показати IP 17 Листопада 2016 08:50
"Новый закон, который находится на подписании у президента, делает невыгодным его соблюдение: он будет действовать только против тех, кто попытается ему следовать. Он будет стимулировать пренебрежение авторскими правами. И поэтому он невыгоден. Он мертв. Выгоду получат только иностранные компании. Украинские правообладатели не получат больше денег. Украинский бюджет не получит вообще никаких денег. А украинский зритель получит меньшую свободу выбора. Мы считаем то, что сейчас будет происходить в Украине после принятия закона, сильно вредит ее интересам"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus