USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Український літак АН-124 «Руслан» може поповнити флот НАТО

13 Липня 2016 17:41
Україна запропонувала НАТО використовувати літаки «Руслан» для військових цілей.

Україна має серйозні можливості для стратегічних авіатранспортних перевезень завдяки флоту літаків АН-124 і АН-225, який вважається авіаційною гордістю України. Зокрема, НАТО, а також низка європейських членів Альянсу, потребують більше таких засобів.

Нині стало відомо, що Україна запропонувала НАТО використувати АН-124 "Руслан" для перекидання військ і вантажів.

Про це повідомив директор Департаменту воєнної політики Міноборони Анатолій Петренко під час брифінгу за підсумками саміту НАТО у Варшаві, - інформує УНН.

“Ми пропонуємо НАТО використовувати потенціал ДП „Антонов“ та використовувати літаки „Руслан“ для перекидання військ і вантажів”, — сказано в повідомленні.

Він також додав, що така пропозиція була озвучена під час саміту НАТО у Варшаві. Відповідну ініціативу озвучив міністр оборони Степан Полторак.

Зауважимо, Ан-124 «Руслан» (Кодове ім’я НАТО — «Condor») є найбільшим серійним вантажним літаком у світі, а до появи Ан-225 «Мрія» був найбільшим літаком.

Раніше Українська правда повідомляла, що виконувач обов’язків глави місії України при НАТО Єгор Божок назвав українські стратегічні літаки АН-124 "Руслан" серед пунктів, які Україна пропонує для посилення обороноздатності Альянсу.

"Досі діяв проект, за яким Україна надавала країнам-членам НАТО послуги в галузі стратегічних авіаперевезень спільно з Росією.

Керівництво нашої держави вирішило відмовитися від взаємодії з Росією у цій сфері. Ми зараз домовляємося про новий проект Україна-НАТО", - розповів дипломат.

Нагадаємо, 4 квітня 2015 року квітня Кабмін вирішив включити ДП "Антонов" до складу державного концерну "Укроборонпром".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus