USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Український прапор берегли за допомогою солідолу

20 Липня 2013 19:53
У дні утвердження Незалежності України волинські патріоти багато разів вивішували жовто-блакитний прапор. Його зривали, крали, нищили, - розповів на третій лекції вуличного університету відомий діяч “Народного Руху України” Володимир Банада.

“Ми неодноразово вішали український прапор — його зривали, ми знову вішали. На ніч мастили солідолом, щоб не можна було залізти і зняти”. Володимир В’ячеславович пригадав інші події 1990-го року - про УНА-УНСО (Українську Національну Асамблею — Українську Народну Самооборону) та про революцію на граніті.
Організатори Вуличного університету, а це: громадська ініціатива «Іскра» за підтримки СГО «Молодіжна Платформа» запевняють, що лекції в такому незвичайному форматі продовжиться й надалі.

Про нові теми лекцій дізнавайтеся зі сторінок видання “Волинські новини”.

Довідка: УНА-УНСО (Українська Національна Асамблея — Українська Народна Самооборона; Українська народна асамблея - Українська національна солідарна організація) — українська політична партія націоналістичного спрямування. Створена у 1990 роціу. Брала участь в парламентських виборах в Україні. Члени партії взяли участь у придністровській, грузино-абхазькій та чеченській війнах.

Револю́ція на грані́ті
(або Студе́нтська револю́ція на грані́ті) — кампанія протестного голодування української радянської молоді 1990 року з вимогами:
недопущення підписання нового Союзного договору;
перевиборів Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі;
проходження військової служби юнаками-українцями на території України;
націоналізації майна Компартії України та ВЛКСМ;
відставки голови Верховної Ради УРСР Кравчука Л. М та голови Ради Міністрів УРСР Масола В. А.
Голодування студентів на площі Жовтневої революції (теперішній Майдан Незалежності) та масові акції протестів у Києві, провідну роль у яких відігравали студенти та учні технікумів і ПТУ, тривали з 2 жовтня до 17 жовтня 1990 року. Влада змушена була задовольнити майже всі вимоги протестувальників.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ти Показати IP 20 Липня 2013 21:54
Тепер, завдяки їм, маємо те що маємо
анонімус Показати IP 20 Липня 2013 22:40
а хто з студентів піде зараз, якщо треба буде? та ніхто - всі будуть лайкати в соцмережах
Досвідчений Показати IP 21 Липня 2013 17:39
Революцію придумують мрійники, проводять романтики, а користуються результатами падлюки. Зараз одні падлюки при владі, а інші (такі самі) хочуть тієї влади, а інструментом досянення своїх цілей бачать молодих, наївних ідеалістів. Я к результат вождики піднімуть трошки грошенят, а молоді революціонери похвальну грамоту (у кращому випадку)
Pavel до Досвідчений Показати IP 22 Липня 2013 00:07
Повністю згідний.
Зірка Показати IP 21 Липня 2013 22:04
Досвідчений, не судіть по собі! Ніхто не ідеальний! По справедливості, відповімо за все перед Богом, коли наше тіло буде лежати на глибині 2 м на клаптику землі 2 на 2 м...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus