USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці заблокували 8 митниць

25 Березня 2014 14:25
Робота восьми митниць в Україні заблокована мітингувальниками, які потребують скасування утилізаційного збору.

Про це заявила позафракційний депутат Анжеліка Лабунська, - повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні заблоковано вісім митниць. Вчора було сім в західних областях, сьогодні приєдналася ще й Житомирська область", - сказала вона в ході засідання парламенту. За її словами, мітингувальники вимагають скасування утилізаційного збору.

Інформацію про блокування митниць підтвердили у своєму виступі і депутати Оксана Продан та Ірина Геращенко. Депутати наполягають на включенні до порядку денного та голосування щодо законопроекту №4238 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо скасування утилізаційного збору і акцизу з переобладнання транспортного засобу)".

Законопроект передбачає скасування введеного в Україні з 1 вересня 2013 року утилізаційного збору на автотранспортні засоби (як нові, так і уживані), при цьому від його сплати звільнені автовиробники під гарантії створення потужностей для прийому і розбирання утилізованих транспортних засобів (ТЗ).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що цей збір суперечить нормам Світової організації торгівлі (СОТ), і не визначає засади створення і розвитку підприємств з утилізації, а покладає на імпортерів і автовиробників додаткові фінансові витрати. Крім того, його сплата не гарантує подальшу утилізацію авто, оскільки збір не має цільового призначення, а ставки збору завищені.

Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося, чи працюють волинські пункти пропуску із Польщею та Білоруссю. У прес-службі митної служби нам повідомили, що всі пости функціонують у звичному режимі й жодних блокувань немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
йцйцу Показати IP 25 Березня 2014 14:49
Всі вони напевне гонщики маншин.
Вася Показати IP 25 Березня 2014 14:53
Втратили зарібок, їм до дупи, що в казні немає грошей і всі скидаються на армію.
Гонщик до Вася Показати IP 25 Березня 2014 18:35
Коли не було утилізації, дохід держави від розмитнення авто був більший
той, що знає. Показати IP 25 Березня 2014 19:17
Які ви злі і, водночас, наївні люди. Ці закони про розмитнення давно треба поміняти кардинально. Дибілізм і тому, що вони прикриваються фразою про підтримку вітчизняного виробника. Щоб пригнати старенького "Форда" 1988 року за 1500доларів, згідно митного калькулятора треба заплатити біля 5000 зелених!!! Де ще є такі закони? І хто з цього мав вигоду? Держава7 Це було б смішно, як би не було так сумно
люся до той, що знає. Показати IP 27 Березня 2014 11:19
повністю згідна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus