USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці зможуть більше ввозити техніки з-за кордону

26 Липня 2013 14:47
Перелік радіоелектронних засобів та випромінювальних приладів для ввезення яких не потрібні дозволи схвалила Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, повідомляє Epravda.com.ua.

Затверджений документ стосується не великих імпортерів, а громадян, які ввозять радіоелектроніку для особистих потреб.

У повідомленні йдеться, що новий перелік сприятиме збільшенню кількості обладнання і зменшить витрати на ввезення техніки.

Відповідно до діючої редакції переліку, прийнятої в лютому 2010 року, без дозволу, зокрема, можна ввезти два мобільних телефони, два ноутбуки з модулями WiMAX, Wi-Fi або Bluetooth, дві бездротові гарнітури, два GPS-навігатора, чотири бездротових модеми, чотири дитячих рації, десять радіомікрофонів та інше.

«Створюються нові пристрої, і перелік доводиться розширювати», - пояснили у НКРЗІ.
Як повідомляє видання, в новому переліку НКРЗІ, зокрема, пропонується дозволити громадянам ввезення бездротових моніторів, принтерів, клавіатур та інших засобів введення, аудіо-та відео-програвачів, 3D-окулярів, фото-та відеокамер, фотоспалахів до 4 штук, а також планшетних ПК, електронних книг, комунікаторів і записних книжок до 2 одиниць.

Крім того, комісія повністю скасувала дозвіл на ввезення мікрохвильових печей, електровимикачі на радіоуправління, магнітно-резонансні томографи і ще багато медичної апаратури.

У цілому, перелік розширений на 11 позицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus