USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українців у Лівії кинули напризволяще

24 Березня 2011 10:07
Великий десантний корабель ВМС України "Костянтин Ольшанський", який відправили до Лівії для евакуації українців, не зможе забрати тих, хто знаходиться на сході країни.
Про це повідомили ТСН .

Бажання вибратися з Лівії, де йде війна, виявили кілька сотень українських лікарів. Але корабель "Константин Ольшанський" не зможе забрати всіх. Він пришвартувавя в Тріполі (на що, за словами наших дипломатів, є дозвіл) і зможе евакуювати тільки тих, хто знаходиться на підконтрольній Каддафі західній частині, пише "Сегодня".

"Велика частина українців живуть саме тут. Йде робота, щоб до трапу "Ольшанського" звезти всіх українців, які перебувають на заході. У Тріполі вже чекає евакуації сім'я з Місрати, яка покинула місто до початку запеклих боїв. У Місрате знаходяться ще близько 60 українців. Ведемо переговори, щоб організувати для їх вивезення в Тріполі гуманітарний коридор", - розповів 3-й секретар посольства України в Лівії Олександр Рябцев.

За словами Рябцева, "Ольшанський" може зайти і в Місрату. Але тільки в тому випадку, якщо там остаточно встановлять свій контроль війська Каддафі і припиняться бої.

Зі сходу, який непідконтрольний Муаммару, вибиратися доведеться самим через Єгипет. "Ми не можемо контактувати з повстанцями, оскільки тоді представники Каддафі зможуть звинуватити нас у їх підтримці і під загрозою буде операція з вивезення наших навіть із заходу. І через фронтову лінію наші не переберуться", - зазначив Рябцев.

Нагадаємо, до закриття повітряного простору до Лівії уряд України відправив два борти для евакуації українців. Один привіз 152 особи, другий - усього близько 50, до того ж у Лівії на момент початку зіткнень було більше 3000 українців. Близько двох тисяч дісталися до батьківщини на кораблях ЄС, США, на літаках рятувальників і купуючи квитки на рейси за свої гроші.

Зараз у Лівії залишаються близько 600 громадян України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus