USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українців «запустять» у Білорусь збирати ягоди

27 Червня 2013 13:15
Сезонний пропуск громадян на українсько-білоруській ділянці кордону для збору дикоросів розпочнеться 1-ого липня. Збір грибів та ягід є одним із основних засобів заробітку мешканців прикордоння. До збору залучаються майже усі члени родин, включаючи неповнолітніх. Інколи це спричиняє низку порушень прикордонного режиму. Для прикладу декілька років тому прикордонникам доводилося повертати від кордону тисячі людей, які намагалися незаконно перетнути кордон, щоб збирати дикороси, - повідомили у Держприкордонслужбі України.
Для стабілізації обстановки в прикордонній зоні та запобігання масовим порушенням режиму державного кордону між урядами та прикордонними відомства України та Білорусі домовились про сезонний пропуск громадян для збору дикоросів. Як результат, мешканці 10 прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області мають можливість перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Перетин кордону відбувається у трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове».

Ситуація у минулому році
Загалом в минулому році за сезон збору дикоросів пропустили понад 83 тисячі осіб. Однак спостерігалося й непорозуміння - окремі люди продовжували свої намагання перетнути державний кордон поза встановленими місцями пропуску. Лише протягом червня-жовтня від державного кордону повернули більше 1500 дорослих та дітей, а також затримано 95 порушників законодавства з прикордонних питань. Цього року прикордонникам на ділянці Луцького загону вже довелося повернути від кордону 32 дорослих та 9 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
іван Показати IP 28 Червня 2013 06:51
А дикороси - це хто? Тіпа москалі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus