USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українцям обіцяють більше довгострокового «шенгену»

7 Жовтня 2013 09:14
Польський МЗС доручив видавати візи на 5 років.

Українцям пообіцяли більше довгострокових шенгенських віз. Так, МЗС Польщі доручив консулам видавати візи на 2-5 років. Зараз українці можуть отримати «шенген» в основному на місяць і максимум - на рік.

«Я три роки отримую візи в поляків, їх у мене вже 8. І лише в останній раз видали на півроку, до того - на два тижні-місяць», - повідомила ТСН львів'янка Галина Семків.

У Львові в польському консульстві, яке є лідером з видачі віз в Україні, просять вказувати в анкеті більші терміни. «Якщо просять на рік, ми не можемо видати на два - такі правила», - повідомили в консульстві.

Тим часом, українські фірми-посередники почали активно пропонувати свої послуги з оформлення «шенгену».

Інтернет завалений подібними оголошеннями, однак багато хто з них, як потім стає відомо - шахраї. При цьому, українці, які попадаються на гачок аферистів, можуть не тільки втратити гроші і не отримати візу, але і можуть бути депортовані на кордоні через фальшивий документ, а також отримати заборону на в'їзд до ЄС на 5-10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus