USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Укриття у Ковелі - де ховатися?

28 Лютого 2015 10:15
Віднедавна в підвалах багатьох ковельських багатоповерхівок з'явились інформаційні повідомлення. Те, що підвальні приміщення слугуватимуть укриттям у разі небезпеки, знають і самі мешканці житлових будинків, - повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Зауважимо, така ж тенденція - і в Луцьку. За спеціальними позначками лучани зможуть віднайти так звані «укриття». Здебільшого ними виявились підвальні приміщення житлових будинків.

“Так, у нас є захисне приміщення. От в сусідньому під'їзді... Ні, де ключі — я не знаю. Але бачу, що ходять якісь люди, порядки наводять, може з них хтось підкаже...”, - спілкуємось з одним із мешканців будинку.

Міська рада вирішила: на початках вберегтися від небезпеки люди зможуть у підвалах своїх багатоповерхівок. Завдання рятувальників, відповідальних посадовців міськвиконкому та представників комунальних служб міста, — забезпечити належний стан підвальних приміщень та організувати укриття людей на випадок небезпеки.

“Захисні споруди знаходяться по всій території нашого міста... Всі споруди зараз приводяться до готовності за використанням, тобто — для укриття населення у випадку надзвичайних ситуацій. По Ковелю проведена інвентаризація щодо обліку і наведення порядку в таких спорудах. Також хочу відмітити, що комунальні підприємства провели державну інвентаризацію 100-відсотково. Згідно з розпорядженням голови ОДА, в Ковелі проведена інвентаризація підвальних приміщень, про що складено відповідні акти, де вказано на недоліки”, - розповідає начальник цивільного захисту населення Юрій Дідковський.

У підвалі будинку на вулиці Грушевського, 27 комунальники завершують косметичний ремонт. В приміщеннях захисної споруди облаштували освітлення.

“На балансі РЖКП-1 знаходяться 3 захисні споруди — це на вулиці Незалежності 92 — центральний командний пункт, Незалежності 51 і споруда на Грушевського,27 (де ми зараз знаходимося). Наразі вже проведений такий же ремонт споруди на вул. Незалежності,51. В підвальних приміщеннях, які є в нас на балансі, влаштовано вказівники про укриття населення. Прохання до мешканців: не захаращуйте підвали, проходи підвальних приміщень. Так як на випадок надзвичайних ситуацій в підвалах будуть укриватися від небезпеки мешканці даних житлових будинків...”, - каже начальник РЖКП-1 Віктор Солов'янчук.

А ось ці приміщення слугуватимуть укриттям для пацієнтів та медперсоналу ЦРЛ у Ковелі. Сховище розраховане на 100 ліжок, які, згідно з нормативами, мають розгорнути тут за 6 шість годин після сигналу “Тривога”. Для укриття людей планують використати і пристосовані приміщення лікарні.

“Після 1986 року, коли збудувався новий корпус цієї ЦРЛ, побудувалося і це сховище. З тих пір воно підтримується і взагалі його наявність дає можливість захистити в разі потреби своїх працівників та хворих лікарні на випадок надзвичайних ситуацій. Якщо врахувати всі підвали, то тут може укритися десь близько 1500 людей”, - говорить начальник штабу ЦЗ населення Ковельського МТМО Дмитро Григорашик.

В разі потреби подачу свіжого повітря в приміщення сховища забезпечить фільтро-вентиляційна установка. Вона працює як в автоматичному, так і в ручному режимі. Загалом на випадок надзвичайної ситуації в Ковелі планують облаштовувати 33 захисні споруди. Дев'ять з них перебуває в комунальній власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
внн Показати IP 28 Лютого 2015 14:02
Скоро дембель.от пацани скажуть де виживае мирняк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus