USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі розпочалися

26 Липня 2013 17:30
Збори з нагоди 1025 річниці Хрещення Русі відбуваються у палаці «Україна». Там присутні перші особи держави, представники духовенства, дипломати та волинські очільники – голова облдержадміністрації Борис Клімчук і Луцький міський голова Микола Романюк.

Під час свого виступу Президент України заявив, що не допустить використання церков і релігійних організацій «деякими політичними силами у своїх вузьких інтересах». «Це стосується також і закордонних центрів, що через релігійні організації іноді прагнуть впливати на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Адже йдеться про питання національної безпеки держави», - відзначив глава держави під час виступу на урочистій академії стосовно 1025-річчя Хрещення Русі .

Він також сказав, що всю проблематику державно-церковних відносин він завжди вивчатиме у діалозі з релігійними організаціями.

У повідомленні також йдеться, що біля будівлі палацу «Україна» спокійно, жодних акцій. Прилеглі до будівлі вулиці вільні для руху транспорту. Пішоходи безперешкодно пересуваються біля палацу. За громадським порядком на прилеглій території стежить невелика кількість правоохоронців.

До слова, сьогодні, 26 липня, Президент України Віктор Янукович привітав громадян країни з 1025-річчям хрещення Київської Русі. А також глава держави взяв участь у відкритті виставки «Велике і Величне», де, до слова, експонується понад 30 волинських ікон.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ІКОНИ - У МІЖМУЗЕЙНОМУ ПРОЕКТІ «ВЕЛИКЕ І ВЕЛИЧНЕ». ФОТО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus