USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В. о. міського голови Ігор Поліщук взяв участь у міжнародному екологічному форумі

28 Квітня 2017 20:24
Секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук взяв участь у міжнародному екологічному форумі, який відбувся у Львові у четвер, 27 квітня.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Представники закордонних банків, потенційних інвесторів, міські голови обласних центрів та народні депутати України намагалися знайти вирішення проблеми твердих побутових відходів, аби сміття стало ресурсом. А майданчиком для дискусій не випадково обрали Львів, бо після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі стало зрозумілим, що хтось не зробить окрім нас безпечними - і корисними більше семи тисяч полігонів утилізації сміття в Україні.

Але, щонайперше, і високоповажних гостей з-за кордону, і учасників представницького зібрання здивувала відсутність на міжнародному форумі представників Міністерства екології України. Тим більше, що заступник міністра - Микола Кузьо сам є львів’янином. До слова, сміттєва проблема тривожно постала у всій Львівській області, бо дорогою до Львова можна побачити гори невивезених побутових відходів у всіх містах і містечках. Отож, не факт, що на Волинь потрапляє сміття тільки зі Львова.

А під час міжнародного екологічного форуму пролунали конкретні ділові пропозиції не тільки закордонних консультантів. Як виявилося, є і в Україні мудрі спеціалісти, але немає розуміння проблеми у провладних кабінетах Києва. Бо відповідний закон про поводження з побутовими відходами щойно намагаються розробити, не маючи стратегічного плану вирішення утилізації сміття. Зрештою і під час дискусій на форумі теж не дійшли згоди: що має бути першим: стратегія чи закон. І де взяти гроші на будівництво сміттєпереробних заводів, яка буде вартість тарифу на вивіз сміття? І зрештою, чому на полігонах копирсаються у смітті безхатченки, вибираючи усе, що можна продати? А на рівні держави це нікому не цікаво. Словом, запитань було більше, аніж відповідей. Але розмова дала інформацію до роздумів усім учасникам форуму.

Багато цікавого занотував для себе і секретар Луцької міської ради Ігор Поліщук. Він наголосив,що проблема утилізації сміття є актуальною не тільки для Львова, а й для обласного центру Волині. Рано чи пізно у Луцьку теж постане проблема будівництва сміттєпереробного заводу, і про це варто було б думати ще вчора.

А під час особистої зустрічі Андрій Садовий привітав Ігоря Поліщука з новою посадою і зазначив, що міста Львів і Луцьк завжди були діловими партнерами. А відтак сподівається, що і надалі між громадами обласних центрів продовжиться тісна співпраця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
цікаво Показати IP 28 Квітня 2017 21:36
Раніше Поліщук круто критикував Садового,Самоміч,Вусенко. А зараз за досвідом поїхав.???????????
нецікаво до цікаво Показати IP 28 Квітня 2017 21:37
так за досвідом він поїхав не до садового чи вусенко, а на міжнародний форум. прочитати новину перед написанням комента ніяк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus