USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні просять збільшити допомогу при народженні дитини

14 Травня 2017 17:43
На сайті Адміністрації президента опублікували петицію з вимогою підвищити суму державної допомоги при народженні дитини.

Українки апелюють до факту підвищення мінімальної зарплати і до того, що ціни на все виросли, інформує Gazeta.ua.

Зараз держдопомога при народженні дитини становить 41 тисячу 280 гривень. Зокрема, найбільшу частину з цієї виплати (10 тисяч 320 гривень) мами отримують безпосередньо після пологів. Інша частина цих грошей виплачується протягом трьох років - виходить по 860 гривень на місяць.

«Виникає логічне запитання, як людина, яка працює, отримує гідну заробітну плату, пішовши в декретну відпустку, тимчасово втративши працездатність, повинна розраховувати на 860 гривень, не маючи при цьому ніякого іншого прибутку?» - йдеться в тексті петиції.

За словами автора петиції Олесі Мозгової, з нового року була збільшена мінімальна зарплата з 1 600 гривень до 3 200. У той час, як сума допомоги при народженні дитини залишилася незмінною, тобто майже в 4 рази меншою.

«Ціни на все продовжують рости, це відверте знущання над майбутнім нашої країни - нашими дітьми. Наполягаю на збільшення державної допомоги при народженні дитини до рівня середньомісячної заробітної плати людини, яка оформляє виплати на дитину», - каже пані Олеся у своїй петиції.

Жінка ставить запитання: «Як виховувати, чим годувати і в що одягати дитину весь цей час, маючи на руках лише 860 гривень? Що на ці гроші треба купити, щоб забезпечити дитині гідне життя?»

Відзначимо, що на сайті Адміністрації президента петиція Олесі Мозгової з'явилася 12 травня. Зараз під нею підписалися більше 94 людини з 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишився 91 день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 14 Травня 2017 17:53
Автора петиції цигани заслали.
Анонім Показати IP 14 Травня 2017 19:36
ой та ладно і так забагато

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus