USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні різко подешевшали свині

22 Жовтня 2016 17:33
Ціни на живець свиней в Україні рухаються вниз. Так, якщо на початку жовтня ціна коливалася в районі 30 гривень за кілограм, то у другій його половині середня цінова позначка трохи вища 28 гривень за кілограм і тяжіє до зниження, - інформує Agravery.

Зокрема, протягом 41-го тижня середня ціна на свиней І-ї категорії складала 28,9 гривень за кліограм, товарне поголів’я на 42-й тиждень вже «розписали» в середньому по 28,3 гривень за кілограм. Проте вже під кінець тижня закупівельники озвучували «робочий діапазон» цін в межах 27-28,5 гривень за кілограм «м’ясної» свинини живою вагою, тоді як тварин забійних кондицій другої категорії закуповували по 26 гривень за кілограм.

Прогнози подальшої цінової ситуації неоднозначні. З одного боку, на по-осінньому малоактивний попит тисне і підвищення витрат населення на послуги ЖКГ. Більшість переробників розуміють, що існуючий рівень цін для значної частки свинарів є досить критичним. Такі настрої формують передумову для стабілізації цін на ринку живця.

З іншого боку, — подорожчання курятини може викликати більший інтерес споживача до свинини, а карантинні зони через Африканську чуму свиней у декількох областях країни, про що Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше, дещо обмежують торгівлю свининою. Це формує певні передумови для підйому закупівельних цін.

Як повідомляло ІА Волинські Новини, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.

Однак, на думку представників м’ясопереробки, позитивне коливання цін не запустить їх висхідний рух, який не варто очікувати раніше другої половини листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я. Показати IP 22 Жовтня 2016 19:28
Де ви такі ціни висмоктали?
користувач Показати IP 22 Жовтня 2016 23:59
а де такі ціни? підкажіть то я і собі куплю свинни. у нашому містечку 70грн за 1кг сала, а мясо по 90
Анонім до користувач Показати IP 23 Жовтня 2016 11:19
Це закупівельні ціни, які в рази перевищують базарні(
транзитом в Луцьку до користувач Показати IP 23 Жовтня 2016 11:56
Шановний. На ринку торгують перекупщики, які повикупали собі там місця на років 10 вперед. Якби міська влада закріпила місця в місці для районів, або навіть раз в неділю- дві проводила ярмарки сільгосппродукції виробників, контролюючи, щоб туди не попали перекупщики. Тоді б ціни падали. Місця в місті з великою площею і де ходить транспорт можна знайти. А то в нас в Луцьку на Театральній площі пару раз щось хотіли зробити, але там тільки перекупщики і місця мало дуже. Я це говорю, що жив в Алма-Аті . Так там часто проводять ярмарки, де торгують виробники з райцентрів і площу виділяють велику. І ще одне. Держава має впливати на ціни. По принципу.- Обнагліли виробники-відкриваємо кордони з поляками. Поляки завалять дешевшою свининою. І не треба говорити ,що вбивають вітчизняного виробника. Поляки ,при їхніх зарплатах, можуть робити дешевше ніж в нас, а наші не можуть, а тільки шукають причину, виправдовуватися цінами на пальне, добриво і тд .Х*рня це все.
пенсіонер Показати IP 23 Жовтня 2016 12:10
То скільки тепер Гузь сала купить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus