USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні скасують звання кандидата наук?

8 Квітня 2014 18:25
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про вищу освіту. Відповідний законопроект підтримали 230 нардепів, - повідомляє УНН.

Як зазначила доповідач з цього питання нардеп Лілія Гриневич, вказаним документом дозволяється збільшити роль бізнесу у вищий освіті. Створюються умови для спонсорства ВНЗ.

Законопроект скасовує традиційні для України наукові ступені кандидата наук та передбачає запровадження доктора філософії та доктора наук.

Також документ дозволяє фінансування наукових досліджень за рахунок грантів.

Законопроект пропонує позбавити Міносвіти права на ліцензування та акредитацію ВНЗ.

Також документ забирає у Кабміну право на розробку держстандартів освіти для ВНЗ.

Документ передбачає, що ВНЗ здійснять підготовку фахівців за такими ступенями: молодший спеціаліст, бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук.

Законопроект пропонує надати автономію вишам. Це передбачає самостійність і незалежність ВНЗ з організації наукових досліджень навчально-виховного процесу внутрішнього управління фінансів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 8 Квітня 2014 18:31
коментар було видалено
007 Показати IP 8 Квітня 2014 19:30
Проект - БОМБА. А то за САЛО КУПИЛИ КАНДИДАТА любих НАУК. %40-чуваків реально мудрих.
Со стороны Показати IP 8 Квітня 2014 21:08
Все очень просто. Между РФ и Украиной есть соглашение о взаимном признании ученых званий (доцент, профессор), но нет соглашения о признании научных степеней ( кандидат). Если Россия в одностороннем порядке признает украинские дипломы кандидатов и докторов, то в перспективе это вызовет огромный отток высококвалифицированных кадров в Россию. И в первую очередь, сотрудников не учебных заведений, а сотрудников НИИ, ученых. Кстати, готовится законопроект, в котором по окончании учебного заведения (школа, вуз) будет выдаваться справка, сколько денег государство потратило на обучение. В случае выезда в другое государство на пмж будут требовать возврата затраченной суммы.
_ Показати IP 9 Квітня 2014 12:24
Если отменят степень кандидата наук, то все актуальные дипломы будут аннулированы? И кем тогда белт сегодняшний "старший викладач" со званием кандидата наук?
Юра Показати IP 9 Квітня 2014 14:59
Закон не имеет обратной силы. Останемся кандидатами как и были!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus