USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні створять кіберполіцію

11 Жовтня 2015 22:29
У рамках реформування та розвитку підрозділів МВС України, в країні буде створена кіберполіція, яка боротиметься з кіберзлочинністю. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Висококваліфіковані фахівці в експертних, оперативних та слідчих підрозділах поліції, будуть задіяні у протидії кіберзлочинності та застосовувати на високому професійному рівні новітні технології в оперативно-службовій діяльності», - написав він.

Основними завданнями кіберполіції стануть:

1. Реалізація державної політики у сфері протидії кіберзлочинності.
2. Протидія кіберзлочинам: у сфері використання платіжних систем, у сфері електронної комерції та господарської діяльності, у сфері інтелектуальної власності, у сфері інформаційної безпеки.
3. Завчасне інформування населення про появу новітніх кіберзлочинів.
4. Впровадження програмних засобів для систематизації та аналізу інформації про кіберінциденти, кіберзагрози та кіберзлочини.
5. Реагування на запити закордонних партнерів, що надходитимуть каналами Національної цілодобової мережі контактних пунктів.
6. Участь у підвищенні кваліфікації працівників поліції щодо застосування комп’ютерних технологій у протидії злочинності.
7. Участь у міжнародних операціях та співпраця в режимі реального часу. Забезпечення діяльності мережі контактних пунктів між 90 країнами світу», - йдеться у повідомленні.

Міністр внутрішніх справ України заявив, що старт набору в кіберполіцію і детальні умови конкурсу будуть оголошені з 15 жовтня. З 26 жовтня розпочнеться атестатаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських. До 5 листопада штат кіберполіції буде сформовано і почнеться завершальний перехідний етап вибудовування нового функціоналу кіберполіції та перепідготовки персоналу на марші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
То все хорошо Показати IP 12 Жовтня 2015 00:31
То все
Билл Гейс )) Показати IP 12 Жовтня 2015 00:52
Будете Довго і Глубоко,невдахи по моралі та сволочі по-життю.
Да Показати IP 14 Жовтня 2015 10:40
Навіщо відсталій Україні інтелектуальні підрозділи в поліції, полішуків набрати?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus