USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські нардепи вшанували депортованих співвітчизників

9 Вересня 2019 21:21
9 вересня цього року виповнилося 75 років від початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Лобачівщини та Західної Бойківщини.

Аби вшанувати пам’ять тих , хто постраждав внаслідок примусового виселення з рідних земель, народний депутат України Вячеслав Рубльов спільно з нардепами Іриною Констанкевич та Євгенією Кравчук взяли участь у панахиді біля Пам’ятного Хреста жертвам голодомору та політичних репресій в Україні.

За словами Вячеслава Рубльова, його рідні по маминій лінії – холмщаки.

«Бабусю примусово виселили з рідної домівки, посадили в товарний поїзд та вивезли в Дніпропетровську область. Вона ніколи не полишала думки повернутися на Холмщину і саме тому з часом оселилася у Луцьку, ближче до малої батьківщини. Саме тому питання депортації українців таке важливе для мене, адже це трагічна сторінка в історії моєї родини та родин тисяч українців», - зазначив народний депутат.

Він додає, ті, хто постраждав внаслідок примусового переселення, повинні бути визнаними в українському законодавстві та отримувати пільги, які передбачені в Законі «Про статус ветеранів війни».

«Тому ми зініціювали законопроект щодо визнання депортованими тих українців, яких примусово у 40-х роках виселили з території Польської Народної Республіки», - підкреслив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus