USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні збільшили допомогу при народженні першої дитини

7 Червня 2014 09:36
Розмір допомоги при народженні першої дитини з 1 липня збільшиться на 10,320 тисяч гривень і становитиме 41,280 тисяч гривень. Про це повідомляє «Українська правда».

Це передбачено Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання вУкраїні", схваленим парламентом 27 березня 2014 року, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Як зазначається, з метою оптимізації соціального захисту сімей з дітьми допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднано в один вид - допомогу при народженні дитини.

Крім того, відтепер сума не залежатиме від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою тощо, державою встановлено фіксований розмір допомоги - 41,280 тисяч гривень.

"Одразу по народженні дитини родині виплачуватиметься 10,320 тисяч гривень. Решта суми допомоги родина отримуватиме впродовж 36 місяців по 860 гривень щомісяця. Якщо член родини, який отримує допомогу вирішить вийти на роботу, виплати однак будуть продовжуватися до досягнення дитиною 3 років", - йдеться у повідомленні.

Час перебування члена родини у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до трудового стажу

"Звертаємо увагу на те, що допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 року, не буде переглядатися, а виплачуватиметься в тих же розмірах та термінах, адже згідно із законом України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини", - повідомляє прес-служба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Онисим Показати IP 7 Червня 2014 10:06
І ціна на усе збільшили! Слава майдану!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus