USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть ліквідувати нічні потяги

7 Квітня 2011 16:12
Віктор Янукович поставив перед Борисом Колесніковим завдання: «щоб не було так званих нічних поїздів, з от цими наволочками й всім іншим».
До 2016 року Україна має перейти на швидкісне залізничне сполучення, при цьому нічних поїздів не залишиться. Таке завдання поставив президент Віктор Янукович перед міністром інфраструктури Борисом Колесніковим, повідомляє ТСН .
«Завдання стоїть: в 2016 році в Україні не повинно залишитися так званих нічних поїздів, з от цими наволочками й всім іншим, крім поїздів, що йдуть транзитом. Тобто, завдання, яке поставив президент: у будь-який кінець України від 4 до 6 годин. Маються на увазі великі міста», - сказав Колесніков.
За його словами, нині український уряд розглядає можливість купівлі 25-30 швидкісних потягів.
«Але тут є маса технічних проблем. На відміну від цивілізованих країн, Україна не має розділеного пасажирського та вантажного руху, а це призводить до втрати швидкості і знищення залізничного полотна. Тобто ми можемо купити потяг, який їздитиме зі швидкістю 300 км/год, але йому ніде буде їздити», - наголосив Колесніков.
Україна вже закупила 10 швидкісних поїздів у Південній Кореї, у квітні 2012 року вони надійдуть в Україну й будуть пов'язувати 4 міста, які будуть приймати чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus