USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні планують виробити 2,1 мільйона тонн цукру

6 Червня 2011 13:17
У 2011 році Україна має намір збільшити виробництво бурякового цукру на 40% до 2,1 мільйона тонн після істотного розширення посівних площ під цією культурою.
Це один з найкращих результатів за останні 5 років. Про це повідомив голова національної спілки виробників цукру Укрцукор Микола Ярчук, - пише ЗІК із посиланням на «Дело».
Основним чинником зростання виробництва стане істотне розширення виробництва цукрових буряків. Площі під цукровим буряком у поточному році збільшені до 540 тисяч гектарів із 480 тисяч у 2010 році і більшість посівів знаходяться в доброму стані.
Урожай цукрового буряку становитиме 17,0-17,5 мільйона тонн, що відповідає 2,1 мільйона тонн цукру.
Це майже на чверть більше результату минулого року – в 2010 році виробництво цукру склало 1550 тисяч тонн.
Внутрішнє споживання цукру оцінюється в 1,8-2,0 мільйонів тонн, і наситити внутрішній ринок в сезоні, що завершується, вдалося лише завдяки імпорту цукру-сирцю.
Поточний сезон стане першим після цукрової кризи, коли виробництва цукру в нашій країні буде істотно вище необхідного. З урахуванням необхідності імпортувати цукор-сирець в рамках зобов’язань перед СОТ, переробникам знову може загрожувати обвал цін і затоварення.
Уникнути цього можна налагодивши надходження цукру на російський ринок, однак прогресу в переговорах між нашими країнами поки в цьому питанні не спостерігається.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus