USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Вакарчука звільнили з посади ректора Львівського вишу

6 Червня 2013 16:42
Посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка покинув Іван Вакарчук, батько лідера гурту «Океан Ельзи».

Про це пишуть «Вісті».

В університеті обиратимуть нового ректора у зв’язку з закінченням контракту Вакарчука. Відтепер у претендентів на крісло шефа Франкового вузу є приблизно місяць, щоб подати свої кандидатури. «Вибирати ректора буде трудовий колектив шляхом таємного голосування», - розповіли в адміністрації університету.

Міністр освіти Дмитро Табачник звільнив Вакарчука ще 20 травня, тепер він - виконуючий обов'язки.

У вузі анонімно повідомили, що головним претендентом на посаду залишається 66-річний Вакарчук.

«Він наш беззмінний лідер, з ним асоціюється виш. З тих пір, як Івана Олександровича обрали ректором у 1990 році, у нього була тільки одна дворічна «перерва», коли він був міністром освіти. Тоді університетом керував виконувач обов’язків, його перший заступник. А після відходу з поста міністра Вакарчука знову переобрали ректором», - говорять викладачі вишу.

Зауважимо, на концерті Святослава Вакарчука на «Арені-Львів» минулої суботи співак присвятив батькові композицію «Я не здамся без бою» (Вакарчук-старший сидів у ВІП-ложі), натякаючи на майбутню боротьбу за ректорське крісло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
малий Показати IP 7 Червня 2013 08:21
круті чуваки.
малий Показати IP 7 Червня 2013 08:21
круті чуваки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus