USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені спантеличені: у COVID-19 виявили вставку з людського білка, – ЗМІ

5 Червня 2020 13:52
Вчені з Кембриджського університету виявили в коронавірусі вставку, яка ідентична частині людського білка.

За допомогою штучного інтелекту фахівці вирішили знайти унікальні послідовності в білках SARS-CoV-2. Дослідження опубліковано на сайті наукового журналу eLife, передає УНІАН.

Як наслідок, їх знайшли там, де регулюється можливість входу коронавірусу до людської клітини. Порівняння зі штамами атипової пневмонії SARS-CoV та підозрюваними штамами зоонозного походження показало, що SARS-CoV-2 присвоїв послідовність вставки на ділянці S1/S2.

З більш ніж 20 тисяч людських білків пептид RRARSVAS присутній тільки в одному — ENaC-ɑ, відзначають вчені. Його низька активність на поверхні дихальних шляхів призводить до порушення реабсорбції рідини. Ця патологія була помічена у хворих COVID-19 з гострим респіраторним дистрес-синдромом.

Фахівці з Кембриджу припустили, що вірус спеціально еволюціонував для імітації субстрату протеази людини. Однак ця теорія ніяк не підтверджує штучне походження SARS-CoV-2, вважає фахівець з коронавірусів Михайло Щелканов.

При цьому генетик Костянтин Крутовський заявив, що ймовірність такої мутації нікчемно мала, хоч і можлива.

Він допустив і кілька інших варіантів: у коронавірусу був проміжний господар, він вже давно існував в популяції людей, або що його виростили в лабораторії на клітинах людини. Ймовірність штучного походження вставки він також не виключив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Робот Вертер Показати IP 5 Червня 2020 16:15
Ааа-ааа-ааа...
скептик Показати IP 5 Червня 2020 16:41
динозаври вимерли явно не від холоду. якийсь д*біл заніс вірус. де**ли-генетики спричинять вимирання людства
Народна прокуратура Показати IP 5 Червня 2020 16:52
Недарма США і Німеччина мають великі претензії до Китаю щодо цього вірусу. Скоріше за все мають інформацію про його синтез китайцями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus