USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховна рада ухвалила закон про витверезники. ВІДЕО

8 Червня 2011 13:36
В Україні хочуть відновити роботу витверезників - Верховна Рада вже ухвалила відповідний закон у першому читанні.

Заклади, куди планують доставляти громадян напідпитку, будуть працювати вже не в системі МВС, як було раніше, а при міністерстві охорони здоров'я, - пишуть Подробиці.

Сьогодні у українських містах патрульні неохоче забирають п'яних із вулиць, адже вони зобов'язані відвезти їх у відділення міліції, пояснює правозахисник Едуард Багіров.

«Забирають в райвідділи - так звані «обєзьяннікі» - це теж не діло - тому що в райвідділах немає лікарів, немає обладнання, ліків. А кожного разу викликаючи швидку допомогу - ті приїжджають а, він же п'яний - розвертаються і їдуть. І в підсумку відбуваються летальні випадки, коли люди гинуть», - каже Багіров.

Витврезники в Україні не працюють уже десять років.

Автори прийнятого у першому читанні законопроекту хочуть зобов'язати міліцію доставляти людей в стані алкогольного сп'яніння до найближчого лікувального закладу. Лікарні ж мають облаштувати у себе палати для таких пацієнтів.

У Міністерстві охорони здоров'я ж кажуть, що звичайні лікарні не зможуть приймати п'яних, які нерідко бувають буйними. Крім того, в законопроекті ще треба прописати, наскільки п'яною має бути людина, щоб міліція забирала її з вулиці.

У Міністерстві внутрішніх справ поки що цей законопроект не коментують.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юра кредитчик Показати IP 8 Червня 2011 17:21
палати, душ, вечерю, i зранку похмелитись дайте!
Я Показати IP 9 Червня 2011 12:34
В Україні велика кількість підприємств, які споюють населення, от нехай вони і долучаться до цієї справи.
Патріот Показати IP 10 Червня 2011 13:26
Проспався-і зранку на виправні роботи-мінімум тиждень на благо міста!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus