USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ветеранів Волині попросять повернути грошову допомогу

28 Квітня 2011 15:59
Через помилки у роботі органів праці на Волині ветерани змушені повертати надану їм перед 9 Травня грошову допомогу.
Про це йшлося 28 квітня під час розширеного засідання колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації, - пише ВІП.
За словами начальника відділу персоніфікованого обліку пільг та інвалідів Волинської облдержадміністрації Оксани Гобод, цьогорічна виплата до 9 травня ветеранам війни «не стала ідеальною».
«Так, як в минулому році, вона проблематична, оскільки постанова Кабміну розділила ветеранів Великої Вітчизняної війни та інших приєднаних категорій», - каже Гобод.
Вона розповіла про помилки, які допустили при видачі допомоги ветеранам війни.
«Коли внесли базу даних з Пенсійного фонду, то вийшов невеликий каламбур. Дійсно, ми в деяких випадках отримали по відомостях завищені розміри допомоги, - розповіла чиновниця. - Коли треба було заплатити допомогу, за два дні всі відомості пішли на виплату, а тільки після виплати почали дивитись, що ми переплатили».
Гобод звернулась до начальників управлінь в районах, аби вони з офіційними листами звернулись до кожного ветерана з вибаченнями, щоб він повернув гроші.
«Вибачтеся перед ними, що з технічною помилкою внесення у бази даних Пенсійного фонду органами праці допущено завищення допомоги. І в кінці, щоб вони не сказали, що ми просто подзвонили, і в телефонному режимі сказали «поверніть нам кошти», а все таки толерантне відношення і обов’язково пояснення причини», - наголосила Гобод.
Начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Софія Сагаль зазначила, що якщо виникне ситуація, коли ветерана «толерантно і з розумінням» не переконають, що ці гроші треба повертати, то «значить будемо тоді робити позови до Пенсійного фонду».
«Щоб вони повертали нам відносно їхніх помилок, бо іншого виходу я не бачу. Хоча ще раз наголошую, що треба максимум зусиль працівників ваших управлінь, і перевірити ті списки», - вважає Сагаль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
пенсіонерка Показати IP 28 Квітня 2011 16:57
За помилки треба платити, а не забирати у ветеранів гроші. Держава не збідніє. І так вже тих ветеранів мало залишилось. Не знущайтесь! Помилились - відповідайте. А то попривикали, ніякої дисципліни, тільки вміють кидатися на тих пенсіонерів у Фондах.
людина Показати IP 28 Квітня 2011 17:48
забирати у ветеранів ті копійки-соромно.Невже не можна було підійти до тих виплат відповідально-звикли що всі помилки безнаказано проходять і знущаються з людей.Ну як можна сказати тим людям що ваша самопожертва коштує менше-поверніть гроші?Просто нема слів для обурення.
Лучано Показати IP 28 Квітня 2011 19:48
Соня заспокійся. Попроси гроші у своїх "шанувальників таланту", а не забирати у ветеранів.
Не ветеран Показати IP 28 Квітня 2011 21:05
Невже чиновники такі тупі? Так потрібно за рахунок їх і вирішувати,а не город перегорожувати! Повний завал роботи!
Stepanich Показати IP 28 Квітня 2011 21:31
Нічого повертати НЕ ТРЕБА, навпаки всі до суду:(МП-мінімальна пенсія=764(!)грн. інваліди війни: 1гр.= 10(!) МП, 2гр.=8, 3гр.=7МП УБД=5, сімї загиблих=5МП, ув з нагородами=4МП, прості УВ=3МП. Без усяких варіантів, а то грабують бюджет от й грошей немає у них. Сам судився й винравав, та у цьому році вже листа направив, отримаю відповідь й у суд. Благо нова судова реформа чудова: ст.183-2 КАСУ - СКОРОЧЕНЕ ПРОВАДЖЕННЯ просіть. Виходить кофе-експрес: 1 місяць и рішення є, + апеляція у письмовому й ще 2 місяці. І все - за грошами до ДВС. Якщо не виходить - Ви їх милицями по морді
Нік Показати IP 28 Квітня 2011 21:38
Ви просто заплатіть ветеранам згідно Закону україни "Про соціальний захист ветеранів війни"т а не керуйтеся якоюсь юльчиною постановою та своїми Дерективами. Якщо Держава не виконує свідомо Закон, то що тоді вимагати дотримання Закону простими людьми, в томук числі і ветеранами.
оксана Показати IP 28 Квітня 2011 23:02
СОРОМ! Спочатку дали, а тепепр забиратимуть. оце так повага до захисників Вітчизни. а скільки трубили про фінансову допомогу. краще було б її взагалі не давати, ніж потім отак принижуватися і принижувати ветеранів.
Лутший Показати IP 28 Квітня 2011 23:04
Клімчук - ось хто справжній націоналіст! Так попустити ветеранів навіть Свобода не змогла. А Він зміг!
Ніна Показати IP 29 Квітня 2011 02:04
Ніяких листів ветеранам з проханням повернути гроші! Для повернення грошей є механізм стягнення з Пенсійного фонду через суд! Інша справа, що почнеться тяганина з виконанням рішення суду. Звичайно ж, пані Софія хотіла би, аби хоч половину відібрати у ветеранів. Та припустимо, що і ветерани повіддавали, і суд зобов"язав ПФ відшкодувати збитки облдержадміністрації... То остання ще й наживеться на помилці!
людмила Показати IP 29 Квітня 2011 20:43
Хто неправильно нарахував, той нехай і повертає. Взяток понабирались, тепер ними і повертайте. А немає чим повертати - за грати. За помилки потрібно платити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus