USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ветерани Волині скаржаться на «безкоштовне» лікування

28 Березня 2011 14:36
Волинські ветерани скаржаться, що вони не можуть отримати гарантовані законом пільги, зокрема безплатні ліки за рецептом лікаря та зубне протезування.
Про це йшлося 28 березня під час спільного засідання колегії управління охорони здоров’я Волинської ОДА та пленуму обласної ради ветеранів, – пише ВІП.
Голова обласної організації інвалідів та збройних сил Федір Орлов під час свого виступу розповів про основні проблеми, з якими стикаються при лікуванні ветерани. «Безкоштовне зубопротезування – його не роблять, і так далі. В лікувальних закладах відпускати на лікування ветеранів певну суму грошей: 35 і 40 гривень. І це не виконується», – підкреслив він.
Також Орлов сказав, що проаналізував цю ситуацію – і з кожним роком цифра на безкоштовне лікування зменшується.
«Дожилися, що в нас утримують в лікарнях інвалідів і учасників війни на таку суму грошей, що і арештанту не снилось. По 2 гривні на лікарства в день. Що на них можна купити? Чи, наприклад, 5 гривень на харчування», – наголосив голова організації ветеранів.
За словами ж заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Івана Грицюка, згідно з урядовою постановою «Про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в лікувально-профілактичних закладах ветеранів війни», передбачено на медикаменти 40 гривень, а харчування – 35 гривень.
Однак він акцентував на тому, що треба бачити, чи практично ця постанова виконується в районах та містах Волині.
«Бо ми і ветеранські організації наголошуємо на тому, що ця сума при всій бідності і скудності бюджету має бути виконана. Ми не тут маємо економити, маємо економити на чомусь іншому. Не дай Бог, щоб ми цими ділами займалися», – додав Грицюк.
Грицюк розповів, що станом на січень 2011-го у лікувальних закладах області на диспансерному обліку перебувало 55,3 тисячі ветеранів війни. Ветерани війни області проходять стаціонарне лікування в обласному госпіталі для ветеранів війни, обласних та міських лікувальних закладах і в українському державному медико-санітарному центрі ветеранів війни, – зазначив заступник начальника управління.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus