USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Відкрили меморіальну стелу Герою Івану Пасевичу

20 Жовтня 2015 13:28
У рідному селі загиблого героя Івана Пасевича на Волині відкрили меморіальну стелу.

Урочисте відкриття меморіальної стели на честь загиблого земляка АТО Івана Пасевича та Героїв Небесної сотні відбулося у селі Залізниця Любешівського району в закладеному «Сквері пам’яті».

Про це повідомляє «Волинська газета».

Відкрили мітинг виконувач обов’язків Залізницького сільського голови Любов Михальчук і художній керівник місцевого Будинку культури Андрій Поліщук, які й були ведучими заходу.

Нагадаємо, 16 серпня 2014 року під селом Красне Луганської області заступник командира 3-ї роти 80-ї аеромобільної бригади старший лейтенант Іван Пасевич загинув під час обстрілу російськими «Градами». Йому мало б виповнитися 25 років.

ЧИТАТИ ЩЕ: «МАМО, Я ТІЛЬКИ ХЛОПЦІВ ВИВЕДУ І ПОВЕРНУСЯ», - ЗАГИБЛИЙ БОЄЦЬ З ВОЛИНІ

Вони нагадали, що загиблий Герой-односелець Іван Пасевич був працелюбним, відповідальним, люблячим і вірним сином, братом, чоловіком і татом. Він не вагаючись пішов боронити рідну землі від загарбників і загинув, виконавши свій громадянський та християнський обов’язок. Хвилиною мовчання вшанували земляка і Небесну сотню. Після Гімну України священики соборно освятили пам’ятний знак,а

настоятель храму о. Іоанн звернувся до батьків Героя, подякувавши їм за виховання сина і висловивши співчуття їм та всій родині. Також подякував сільській раді та активістам села за те, що підтримали хорошу справу – закладення «Скверу пам’яті» та відкриття меморіальної стели.

Квіти до стели поклали голова Любешівської райдержадміністрації

Олег Кух та молодь села. Ведучі поіменно назвали місцевих учасників бойових дій, які брали участь у проведенні АТО, вручили їм квіти. До присутніх звернулися також голова районної ради Петро Нагорний, директор Залізницького НВК Сергій Кутинець, вихованці НВК.

У виступах зазначали про символічність відкриття меморіалу саме в День захисника України та Покрова Пресвятої Богородиці, бо ж захист Вітчизни від загарбників – свята справа. Кожен загиблий – Герой, і ми маємо пишатися, що жили поряд із такими патріотами, ім’я яких прославлене на весь світ. Бо і Герої Небесної сотні, і загиблі в АТО своїм прикладом показали, як треба відстоювати незалежність України, любити її, свій народ.

Тож, і стела, і парк для майбутніх поколінь будуть також уроком пам’яті про подвиг тих, хто великою ціною життя відстоював мир, кращу долю для держави. Іван Пасевич був нагороджений медаллю «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно), є Почесним громадянином району.



А таким запам'ятали його друзі та близькі люди:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus