USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відновлений корпус – у 2018 році: Ігор Палиця перевірив ремонт військового ліцею

29 Жовтня 2017 14:24
До кінця 2018 року планують завершити капітальний ремонт навчального корпусу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою у Ковелі, який відкрили на базі санаторію «Турія». Вже три місяці тут активно тривають ремонтні роботи, в ході яких зроблено чимало. Проте загалом на відновлювальні роботи корпусу потрібно 12 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час робочого візиту на базу санаторію «Турія» голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

За минулої каденції облради санаторій примусово доводили до банкрутства, штучно заводили у борги, аби продати за безцінь і приватизувати. Проте завдяки спільним зусиллям депутатів облради нинішньої каденції та особистому втручанню Ігоря Палиці санаторій вдалося залишити у комунальній власності.

Приміщення врятували і це дозволило не лише зберегти майно громади, а й використати об'єкт з користю. Зокрема, відкрити додатковий корпус для навчального закладу, який користується значною популярністю серед волинян, які обирають майбутній фах. Відтак, майновий комплекс «Турії» передали ліцею, хоча боргові зобов’язання, які загалом становлять близько 5 млн гривень, й досі залишаються за колишнім керівником санаторію Віталієм Донцем, про якого тут нагадує лише кабінет, і те, що залишилося від «Турії», - холодні кімнати без зручностей та відсутність тепломережі.

Нині у ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою тривають ремонтні роботи, хоча ще півроку тому тут був майже занепад. У 2018 році в оновленому корпусі зможуть навчатися 280 юних ліцеїстів.
Директор навчально-оздоровчого корпусу ліцею Алла Волох розповіла, що ліцею просто необхідний навчальний корпус.

«Ми навчаємося у пристосованих приміщеннях. У нас немає навчальних кабінетів, де ми можемо поставити техніку, ми не можемо використовувати сучасні мультимедійні технології, хоча інтернет провели. Нам необхідний навчальний корпус», - зазначила Алла Волох.

«На жаль, санаторій був переданий на баланс облради у жахливому стані. Я думаю, що правоохоронні органи повинні вирішити це питання та знайти винуватця. У поганому стані була система опалення, яка на сьогоднішній день відновлена, також відновлюється навчальний корпус. Сподіваюсь, що до кінця року ми дофінансуємо роботи та на наступний рік вийдемо з перспективою розширення навчальної бази», - розповів депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов.

Ремонтні роботи стартували у липні. Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця перевірив, що зробили за цей період. Наразі тут виконали 60% робіт.

«Цього разу це не інспекція. Павло Зіновійович (Павло Боснюк - начальник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною, - ВН) запросив нас приїхати, аби ми побачили, що тут відбувається, і щоб ми далі фінансували ці роботи. За 3 місяці зроблено чимало, я дуже задоволений тим, що побачив», - зауважив Ігор Палиця.
Генеральний підрядник ремонтних робіт Віктор Чорнуха каже, що у відновлювальні роботи корпусу для ліцеїстів уже вклали більше 4 мільйонів гривень. Загальна потреба нині становить близько 12 мільйонів. Серед іншого, у корпусі облаштовують басейн та просторі кабінети для навчання.
Директор ліцею Павло Боснюк пообіцяв колективу, що корпус таки здадуть у 2018 році. Втім, єдиного навчального корпусу мало – аби розвивати дітей, не вистачає спортивної інфраструктури. Місця для рекреаційної зони для гімнастичного залу та навіть цілого спортивного комплексу цілком достатньо.

«Я думаю, що обласна влада прийняла правильне рішення, передавши це приміщення дітям, а наше завдання – зробити так, щоб сюди йшли навчатися», - каже Павло Боснюк.

Насамкінець Ігор Палиця висловив сподівання, що волиняни будуть пишатися цим ліцеєм.

«Ще кілька місяців і це унікальне місце збанкрутувало б і хтось його обов’язково приватизував би, якби ми одразу не передали його на баланс облради. Тут має навчатися близько тисячі ліцеїстів. Ми будемо пишатися цим місцем. Я за те, щоб ми збільшували можливості для навчання дітей, адже тут виховують порядність, мораль, любов до своєї країни, до ближнього та батьків», - резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Йося Показати IP 29 Жовтня 2017 17:06
За для чого тут було ліпити ліцей ? Зробили б звичайну гімназію, а так це буде викачувати таки гроші з бюджету, яких вистачило б на половину освітніх закладів Ковля...
на сайті батов г ф Показати IP 29 Жовтня 2017 19:47
Мельнику А. А від Партії Регіонів і не тільки йому постійно пригадується вислів працівниці центру зайнятості:Кучмук Р. Є.: " За ті гроші, які ми перерахували ЛВПУ, можна було б побудувати ще одне училище". - Чому ЦЗ не поцікавився використанням цих грошей? (Мишковець С. Є . багато знає про нецільове використання і мовчить ... треба бути , або непорядною людиною-тихо відсижуватись коли формується немаловажлива громадська думка про заст. ГУБЕРНАТОРА , або божевільною і поплатитись положенням в суспільстві за ов-ова /некрасова батов , о...ов - путінських КАЦАПОВ-внутрішніх ворогів ще страшніших за зовнішніх ...) Чому не відреагували на скарги працівників училища, слухачів курсів про розкрадання та привласнення цих мільйонів грн. дуже потрібних для АТО грошей "кеоівніками" з того = училища = яде вже давно потрібно реорганізувати в ВИЩУ ШКОЛУ ЗЛОДІЙСТВ? Хто забороняє сьогодні провести перевірку використання цих коштів? Притягнути до відповідальності за нецільове використання державних коштів. (Свідки є в наявності і мають бажання показати все ....). Чи не "пахне" в цих аферах табличкою ділення? - Якщо ні, - то ... КРУ, СБЕЗ, прокуратура, суд: - незаконно використані кошти повернути державі і .... "побудувати ще одне училище", або передати на підтримку АТО,...... Успіхів! (Тільки не в закритті афер, а в поверненні державі крадених училищними аферистами коштів ). вистачило на всіх? до по темі 24 Жовтня 2014 19:52 відповісти +2-0 Щось не спішать цікавитись куди "рухнули" мільйони грошей ЦЗ, виділених училищу на навчання незайнятого населення. Невже вистачило на всіх? Відповісти U Будуємо майбутнє 08.11.2014 22:30:12 Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! Відповісти U С. Мишковець знає 02.01.2015 18:32:57 факти всерйоз до Анонім 25 Вересня 2014 19:34 відповісти + 3 - 1 Більш детально про ПТУ - Луцьке ВПУ (ПТУ №9). Де вже в цьому тисячолітті засуджені за Кримінальним кодексом України ДВА ДИРЕКТОРи . Один з засуджених в даний час працює в училищі викладачем.!!!!!!!!!!!???????????...Можна зайшовши в Яндекс чи Гугл набравши - Батов Геннадій Федорович. КОМЕНТИ , що ЗАЧИТАЄШСЯ ++++++НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВИДАЛЕНІ - сотні цікавих і дуже цікавих !!!
с Показати IP 29 Жовтня 2017 20:11
Ліцей супер,надіюся на далі усе буде добре.
Арчі Показати IP 30 Жовтня 2017 06:18
Ліцей - чудовий навчальний заклад, а Боснюк - ідейна і правильна людина. Успіхів!
Nataliia Oleniukh Показати IP 3 Листопада 2017 23:52
Перед вирішенням чи подавати документи і поступати у Волинський військовий ліцей я з дочкою вирішила поїхати в Ковель (в квітні цього року) та подивитися в яких умовах живуть ліцеїсти. І що ж? Спочатку злякалася в яких умовах вчитиметься моя дочка, якщо поступить. Але я була впевнена, що все так не буде. Моя дочка поступила (набрала набагато більше прохідного балу) і поїхала навчатися в Ковель, незважаючи на "непобілені стіни", старі парти та не зовсім навчальні кабінети. На баланс ліцею "Турія" дійсно "попала" в страшному вигляді. Але на сьогоднішній день змін є багато. Видно з цього відео, спілкуюся з дочкою. За короткий період розвалин не відбудуєш. На все потрібен час та фінансування. Але не тільки це. Потрібен і ентузіазм, і наснага, і завзяття. Бачила ці риси в очах педагогів ліцею і не побоялася віддати на навчання єдину чотирнадцятилітню дочку за 300 км від дому.
ZLoi_Samuraj Показати IP 3 Вересня 2018 17:31
Там не то що не має нормальних умов , там елементарно не можуть нагодувати нормальною їжею , бо їх завідуюча настільки все розкрадає , шо не завжди всі продукти свіжі))) Я б намісті батьків уважніше контролював би це

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus