USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відзначення річниці визволення Володимира: без промов і пишних слів

20 Липня 2015 16:16
Не більше 5-ти хвилин тривала церемонія покладання квітів на площі Героїв у Володимирі-Волинському в день визволення території міста та району від німецьких окупантів. Про це інформує БУГ.

Представники міської та районної влада о 10:00 вийшли до Обеліска Слави, аби вшанувати пам’ять тих, хто поклав своє життя у Другій Світовій війні за визволення Володимира-Волинського та району.

Без промов та пишних слів обійшлися цього разу і очільники міста та району. Ті, хто спізнився на 5-ть хвилин – уже на площі нічого не застали.

В історії події із визволення Володимира-Волинського виглядали наступним чином. В 1944 році 1-й Український фронт розгорнув бойові дії за визволення Західної України. Володимир-Волинський був одним із міцних вузлів опору німецько-фашистських окупантів.

Війська правого флангу 3-ї гвардійської армії 18-го липня зав’язали бої на підступах до міста, які тривали три дні. Частини 72-ї, 88-ї і 214-ї німецьких піхотних дивізій намагалися будь-що утримати місто у своїх руках. Для їх розгрому командуючий 3-ю гвардійською армією виділив 120-й стрілецький корпус під командуванням генерал-майора С. І. Донськова.

Частини 197-ї стрілецької дивізії, які вийшли на східну околицю Володимира-Волинського, зустріли опір ворога. Тоді командир дивізії полковник Ф. С. Даниловський направив основні сили в обхід міста з півночі. В той же час з півдня противника атакували частини 218-ї стрілецької дивізії.

20-го липня гітлерівський гарнізон розгромили. Військовим з’єднанням і частинам, які відзначились у цих жорстоких боях, присвоєли найменування Володимир-Волинських.

23-го липня з нагоди перемоги над ворогом у Володимирі-Волинському відбувся мітинг, в якому взяли участь більш як 3 тисяч мешканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Богдан Сташинський Показати IP 20 Липня 2015 16:24
Написано так як би скрізь зуби процедили, мабуть більше б радувалися як би В.Волинський і досі був би у лапах фашистів, хоча скоро самих себе передушать брати українці....
Іван Показати IP 20 Липня 2015 16:27
Вічна пам'ять полеглим захисникам нашого княжого міста! Було боляче дивитися на сьогоднішній "мітинг" у Володимирі. По-перше, його тривалість - біля 5 хвилин (sic!), хоча анонс було завчасно проафішовано в пресі. По-друге, хто пускає залпи під час гімну України??? Ви таке бачили хоч в одній європейській країні? І хто грає гімн в темпі маршу? Рівень військового духового оркестру впав нижче плінтуса. По-третє, чому не служили Панахиду??? До речі, не було жодного попа з "славнозвісної" політичної організації "УПЦ КП", великих провокаторів у "панахидній справі". Та й канонічні теж не прийшли, за винятком молодого священика і одного супроводжуючого (напевно, семінариста). По-четверте (і найголовніше!), мер знову позганяв бюджетників, а сам не сказав присутнім ветеранам ні слова!!! Навіть не пожав їм руки!!! "Вот тебе, бабушка, и Юрьев день!" Політики змінюють історію під свій лад. Для них історія - це просто дійна корова. Політики (фарисеї, садукеї) розіп'яли Ісуса Христа. Але "не в силі Бог, а в правді".
Дядя Ваня на диване до Іван Показати IP 20 Липня 2015 17:44
"Митя пойдёт на митинг, а Петя [мэр] пойдёт на петтинг".
Справедливий Показати IP 20 Липня 2015 16:49
У сьогоднішній радісний і водночас скорботний день у каплиці Всіх святих землі Волинської міста Володимира-Волинського було звершено Панахиду за визволителів міста Володимира-Волинського від німецько-фашистських загарбників та полеглих на Донбасі воїнів України. Зауважу, що Панахиди за загиблими воїнами АТО звершують в каплиці Всіх святих землі Волинської щодня о 12:30, після Молебнів за мир в Україні та здоров'я українських воїнів.
Справедливий Показати IP 20 Липня 2015 17:05
Вельми приємно, що volynnews.com поширив статтю bug.org.ua у незначному скороченні (скорочені лише кілька речень). Зокрема, скороченню піддалося 20-річної давності журналістське найменування Української Православної Церкви як "Московський патріархат". Також досить приємно, що вже майже два тижні volynnews.com не подає проплачені піар-новини "УПЦ-КП". Молодці! Респект і уважуха!
попереднім Показати IP 20 Липня 2015 17:54
Це що за така церква? А це та в якої предстоятель м.Онуфрій є першим членом св. синоду руской православной церкві. Тож і називайте себе - єпархії руской православной церкві на Україні! Бо Українським там геть не пахне! Чи може ваша так звана "церква" є в діптіху найбільших православних церков?
Дядько до попереднім Показати IP 20 Липня 2015 18:15
А УГКЦ - це Римо-Католицька Церква в Україні?
дядькові - тролю Показати IP 20 Липня 2015 18:58
Київську митрополію зрадили як греко католики так і продали московії.Одні - за соболя - інші за святість пристола.
Дядько до дядькові - тролю Показати IP 20 Липня 2015 19:17
Та що ж ви, дядьку, свистите? Чи ви може назвете більшого зрадника Київської митрополії і, загалом, українського народу, ніж М. А. Денисенко ("патріарх Філарет")?
1_u_cekpetap грамотє до дядькові - тролю Показати IP 20 Липня 2015 19:22
Навчіться правильно писати слово "престол". Грамотєй, ср@*ий!
житель Показати IP 20 Липня 2015 20:04
Для чого відривати бюджетників від робочих місць? Для масовки? Тупість! нехай краще мер свОїх синочків приведе коли небудь до обеліска чи до Шевченка, борбелюків, кашельків і т.д.Позганяти вчителів і конторщиків як колись на савєцкі "паради" - шизофренія! Може пора сценарії отих вшановувань поміняти?...Бо так тупо що далі нікуди!
тролю Показати IP 20 Липня 2015 21:29
Більших зрадників як московські єпископи і попи немає.Це вони разом із кгб сотворили так званий харківський собор зрадивши свого предстоятеля.А як правильно писати то не тобі **білу мене вчити.Заглянь в церковний словник.
1_u_cekpetar до тролю Показати IP 20 Липня 2015 21:37
У який саме церковний словник заглядати? Напишіть, будь ласка, бібліографічну нотатку. Нагадаю, що ми з вами брудершафт не пили. Не коректно до своїх опонентів звертатися на "ти".
секретутке тролю Показати IP 20 Липня 2015 21:34
Церковний пристіл і царский престол - це дві дуже великі різниці Читай де**лоїд церковну літературу - бажано Українською!
Дядько до секретутке тролю Показати IP 20 Липня 2015 22:31
Ніякі це не великі різниці! Престол Божий, церковний престол і царський престол пишуться однаково за правописом. А ви у попередньому коментарі написали "пристол". Я знаю, що в "УПЦ КП" погано з українською граматикою. Чув, що "митрополит" Михаїл спеціально займається зі стилістом української мови, щоб краще вішати людям лапшу на проповідях. Щось у нього погано виходить. Дарма платить капусту за приватні уроки. Краще злітав би на своєму гелікоптері кудись відпочити... Ой-ой-ой, як у вас усе запущено...
Дядько до секретутке тролю Показати IP 20 Липня 2015 22:37
Пропоную поступити мудро. Якщо ви мені напишете конкретні авторитетні праці з "церковної літератури, бажано українською мовою" [ваша же цитата], де написано саме "пристол", "пристіл", тоді ми з вами продовжимо дискусію. При цьому, прошу вказати вас конкретні сторінки цитованої вами літератури.
тролю Показати IP 20 Липня 2015 22:59
Заглянь у требник Петра Могили от там і побачищ правопис.Чи може це тобі теж не авторитет? А Михаїлом ти троль щось стурбований - тобто по москальськи - озабочений. Може в тебе з орієнтацією не традиційною не все гаразд? Бо з мозгами / я нарахунок гелікоптера / - це точно!
Дядько до тролю Показати IP 20 Липня 2015 23:06
Щодо гелікоптера знаю на 100%, не треба брехати. Щодо моєї орієнтації - маю дружину і двоє дітей. А щодо Требника митрополита Петра Могили - маю його факсимільне видання. Пишіть конкретні аркуші і конкретні тексти з цього Требника. У мене він біля комп'ютера, то ж зможу одразу відписати вам.
життя на Землі Показати IP 21 Липня 2015 09:14
Бути культурною, чесною , доброю і порядною людиною- дуже важко ...
попередньому Показати IP 21 Липня 2015 09:45
Це ти про себе? А тролем бути легко?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus