USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Вісім країн на велосипеді: неймовірна подорож лікаря та зустріч на Волині

19 Квітня 2018 19:00
Три з половиною тисячі кілометрів без супроводу та будь-якої підтримки подолав спортсмен-аматор Тарас Хомета . Маршрут від Лісабону до Києва зайняв у нього півтора місяці. Подорож розпочалася 12 березня, і лише 16 квітня Тарас в’їхав на Україну.

Майже завершуючи свою велосипедну подорож Европою, Тарас завітав до Ковеля, де з мандрівником поспілкувалася власкор Інформаційного агентства Волинські новини.



Тарас розповів, що закінчив національний медичний університету імені О.О.Богомольця за спеціальністю лікар-гінеколог, потім - три роки інтернатури. Останні три роки працює у приватній клініці «Ілая»лікарем-гінекологом спеціаліст із штучного запліднення. А взагалі у галузі репродуктивної медицини працює уже 8 років відразу після інтернатури.

Ідея подорожі Європою у Тараса виникла спонтанно. 11 березня він брав участь у в Лісабоні (Португалія), 9 квітня брав участь у півмарафоні у Беріліні (Німеччина). Після реєстрації на цих двох заходах Тарас вирішив цікаво та з користю провести час між заходами. Тарас акцентує увагу на тому, що поїздка ця для нього – як відпустка ,тому і кошти витрачав він у своє задоволення. Загалом подорож Тарасу обійшлася більше 1500 тисячі євро. У цю суму увійшли харчування, житло, розваги та інше.



З підготовкою Тарасу допомагали друзі та команда із організації KYIV CYCLING SQUAD. Особливу подяку Тарас передавав Кирилу, організатору KYIV CYCLING SQUAD , який допоміг із вибором велосипеда, оснащення, формою та іншими підручними матеріалами, які знадобилися у подорожі. Тарас зазначив, що мав досвід походів у гори, ночівлі у спальнику, тому трішки розумів що потрібно очікувати від такої поїздки. Були, звичайно, і скептики, які насторожено сприйняли ідею Тараса та пробували відмовити, але Тарас – людина яка впевнено йде до поставлених перед собою цілей.



В день Тарас проїжджав приблизно 120-130 кілометрів. По дорозі затримався у Парижі та Берліні, оскільки давно мріяв там побувати. Першу ніч у столиці Франції ночував на лавці у парку. Цей досвід не рекомендує повторювати нікому. Хоча відношення парижан, каже, приємно вразило.

Ночувати доводилося в готелях, в полі, у лісі. Виручали взяті з собою тент, каримат та спальник. Найважчим відрізком шляху була подорож по Португалії, адже гориста місцевість не дозволяла проїжджати на день більше 80 кілометрів .



На запитання журналіста, чи не було проблем із поліцією, Тарас відповів:

«Я старався дотримуватися правил дорожнього руху. Їздив акуратно. Тверезим, само собою) Тому проблем не було. Швидкість в силу мого транспорту порушував рідко».

Мандрівник проїхав 7 країн. Це – Португалія, Іспанія, Франція, Голландія, Бельгія, Німеччина, Польща та Україна – 8 країна. «Проїжджав країну Басків, так звану, там дуже красиво, гори, пейзажі відрізняються від Іспанії та Франції», - розповідає.



Окремо Тарас зазначив що його дуже здивувало відсутність кордонів країнами ЄС.

«Між країнами Францією і Іспанією я пропустив кордон і помітив лише тому, що нумерація дороги змінилася. В мене є фото, на якій я однією ногою стою в Німеччині іншою в Голландії, і там лише плиточка змінюється, тобто інший тротуар».

Оскільки Тарас вільно володіє англійською та німецькою мовами, проблем у спілкуванні він не мав.

Приклад 33 річного киянина вчергове доводить, що для цілеспрямованої та впевненої у собі людини немає нічого неможливого. То ж беремо намет велосипед і вирушаємо у цікаву подорож нашою планетою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus