USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На Волині влада відмовляється знайти приміщення для особливих дітей

26 Листопада 2016 15:27
У Нововолинську влада не хоче виділити окреме приміщення для громадської організації «Світ для дітей», яка опікується дітками з особливими потребами. Чиновники аргументують своє рішення тим, що у міській комунальній власності немає вільних приміщень. Нещодавно навіть було скликано круглий стіл, де це питання обговорювали активісти громадської організації та представники влади. Однак це не дало результату, - йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини від 24 листопада (№ 43).

Громадську організацію було створено 2015 року. Її учасники кажуть, що на той час у місті не було багато спеціалістів, які могли б працювати із дітьми з особливими потребами. Тоді батьки вирішили, що потрібно створити громадську організацію. Керівником ГО «Світ для дітей» є Олена Токарєва. Сюди приходять дітки різного віку. Найменшим – по три роки.

«До нашої організації належить 30 батьків та 30 дітей. Загалом у місті нараховується 200 таких дітей, які не можуть навчатися у звичайній школі, бо їм потрібні відповідні умови. Не відмовляємо нікому, хто до нас звертається. У нас є дітки із синдромом Дауна, ДЦП, аутизмом, проблемами зі слухом, затримками психічного розвитку та з порушеннями мовлення», – розповідає активістка громадської організації Наталія Шахраюк.

Жінка каже, що зараз організація розміщується в невеличкому тимчасовому приміщенні. Однак там немає належних умов: туалет далеко, холодно та дуже мало місця.

«Випрошуємо приміщення у місцевої влади вже майже два роки. Зверталися і до міського голови Вік­тора Сапожнікова, і до його першого заступника Андрія Сторонського. Вони відповіли, що нового приміщення нам не нададуть, бо уже маємо. Але це місце не для дітей. Воно холодне. Доводиться зі­грівати кімнату обігрівачем. Крім цього, приміщення належить університету. Ми заважаємо навчальному процесу. Не можемо провести свято чи тренінг, ба навіть випустити дітей на коридор, бо буде шум та гам. А малюки хочуть і погратися, і побігати. Але такої змоги не мають, бо зачинені в одній кімнаті. Постійно звертаються батьки, аби взяли їхніх дітей. Але ми не можемо, бо нема де з ними працювати. Хоч би дві кімнатки нам дали», – каже жінка.

Зв’язатися із заступником міського голови Андрієм Сторонським, аби дізнатися, чому чиновники ігнорують прохання активістів, виявилося складно. Як повідомили у приймальні міського голови, Андрій Миронович то на селекторній нараді, то його немає на місці, то уже пішов. Однак нам це все-таки вдалося. Чиновник виявився не дуже ввічливим, почав хамити й казати, що не зобов’язаний давати коментар, мовляв, не дуже хоче, бо йому вже набридло говорити на цю тему.

«Громадській організації виділено кімнату в приміщенні філії Тернопільського національного економічного університету. Може, це не таке приміщення, яке вони хочуть, але окремого з гарним ремонтом у міській комунальній власності нема. Крім того, в нас уже є спеціалізована школа, де опікуються такими дітьми, та група в садочку», – прокоментував Сторонський.

Цей коментар залишає більше запитань ніж відповідей. Скидається на те, що місцева влада навіть не збиралася допомагати активістам.

Галина ТЕРНОВА

Нововолинськ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
GPU Показати IP 26 Листопада 2016 15:40
А віддати дитячий садок, зайнятий всього декільками прокурорами, слабо?
Павел Показати IP 27 Листопада 2016 02:53
Ганьба такій владі!
Архітектор Мендісаба Показати IP 27 Листопада 2016 13:18
Вам хамив Сторонський? Вітаємо в клубі)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus