USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Влада Волині пообіцяла мільйон на книговидавництво

2 Червня 2011 09:45
На Волині з обласного бюджету обіцяють виділити 960 тисяч гривень на підтримку книговидавничої справи.
Про це у коментарі повідомила заступник начальника Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Віра Фамуляк, – інформує УНН.
«Програма економічної підтримки книговидавничої справи у Волинській області діє з 2000 року. З кожним роком влада Волині збільшує обсяги фінансування заходів, пов’язаних з книговидавництвом. Так в цьому році згідно з Програмою передбачено виділення 960 тисяч гривень», - зазначила Фамуляк.
За її словами, близько 85% цих коштів піде безпосередньо на видання книжок волинських авторів. Інша частина коштів – на заходи, пов’язані з книговидавництвом: це і організація та участь у книжкових виставках, благодійні акції, видання альманаху «Світязь» тощо.
Посадовець стверджує, що для визначення авторів, твори яких будуть публікуватися, збирається спеціальна експертна рада, яка й визначає достойних.
«Ми повністю фінансуємо видання книжок обраних авторів. Друкується ця література виключно у друкарнях Волині. 60% тиражу надрукованої літератури розповсюджується по бібліотеках. В цьому році було розглянуто 73 заяви, з яких 44 підтримали. Було розподілено 460 тисяч гривень», – сказала Фамуляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus