USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Владу Волині не цікавить проблема сільських клубів?

31 Травня 2011 13:45
На Волині відроджувати сільські клуби взялися громадські організації. Натомість влада навіть не долучилася до обговорення проблем відновлення громадського життя у селі та проігнорувала представлення нових проектів, які дадуть змогу трьом волинським селам відродити свої осередки культури, - стверджують у громадському об’єднанні «Волинські перспективи».

Про це 31 травня йшлося у Луцьку під час прес-конференції щодо вирішення питань трансформування закладів культури в осередки громадської активності та можливість урізноманітнення роботи сільських клубів та бібліотек на користь громади.

За словами керівника громадського об’єднання «Волинські перспективи» Ніни Пахом’юк сьогодні більшість сільських клубів – у занедбаному стані, тому вже давно варто задуматися про їхнє відродження. Тим більше, що сільське населення хоче активного громадського та культурного життя у себе в селі.
«Ми пропагуємо ідею трансформації клубів із ідеологічних закладів в осередки розвитку культури та громади. Це мають бути місця, де б працювало багато гуртків, де б люди, і малі, і старі, могли об’єднуватися за інтересами», - пояснила суть проектів Ніна Пахом’юк.
В проекті, який реалізовується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», взяли участі три села Волинської області – село Маньків Локачинського району, с. Растів Турійського району та с. Замшани Ратнівського району.
Сума коштів, яка передбачена на кожен проект, не перевищує 60 тисяч гривень. Ці гроші мають піти на ремонт приміщень, придбання техніки, костюмів для танцювальних, хорових та театральних колективів та встановлення систем опалювання.
Ніна Пахом’юк переконана, що це має бути поштовхом для розвитку сільського клубу, а далі він повинен навчитися сам заробляти кошти на свої потреби.
Засмутив учасників проектів і той факт, що до обговорення проблеми не долучилися представники влади.
«Ми запрошували на нашу зустріч когось із управління культури та туризму Волинської ОДА. Вони нам два дні обіцяли, що прийдуть, але, як бачимо, ніхто так і не з’явився. Вочевидь, ця тема їх не дуже цікавить», - констатувала Ніна Пахом’юк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
жив у селі Показати IP 1 Червня 2011 07:33
В одному з сільських клубів Рожищенського району, закинутому і забутому Богом і людьми, в колишній кінобудці рештки молоді, яка ще там залишилась (два з половиною дебіли), організували такий собі мікропублічний дім, куди заводять таких же дівчат. Тут же й женуть самогон. А кохання відбувається на залізному ліжку з панцирною сіткою без матраца. І нічого, кажуть, що "люкс". Повірю, бо Рахметов з "Что делать" Чернишевського спав на дровах і цвяхах, готуючи себе до революції. А до чого готує себе в цьому селі молодь, взнати не вдалось. Колись у цьому клубі ставили драми "Назар Стодоля", "Ой не ходи Грицю...", "Украдене щастя", а теперішні Гриці драми трансформували в трагедію з сексуальними оргіями і пиятикою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus